2014. Április 19. szombat
OrientPress Klubtagság
Forródrót
klubtagjainknak
| Regisztráció a klubtagságra | Belépés
Keresés a hírekben :
Közelebb kerülhetnek a magyar vállalkozások Japán és Dél-Korea piacaihoz
[Látókör] 2013.04.15 17:50

Már csak néhány hétig lehet jelentkezni az Európai Bizottság által meghirdetett „Executive Training Programme (ETP) in Japan and Korea” elnevezésű vezetőképzési programra. Az egyedülálló tréningprogram célja azon európai közép- illetve felsővezetők, valamint vállalkozások támogatása, amelyek potenciális lehetőséget látnak a Japánban, illetve Dél-Koreában történő üzleti megjelenésben. Magyarországon a Deloitte Zrt. látja el az ETP program koordinációjához kapcsolódó feladatokat.

Márkus Csaba, a Deloitte Zrt. Kutatás-fejlesztési és Állami támogatások üzletágának igazgatója elmondta: Az ETP egy speciális, közel egy éven át tartó tréningsorozat keretében támogatja az uniós cégek Japánban és Dél-Koreában történő terjeszkedését, és segítséget nyújt számukra a távol-keleti országokban elterjedt üzleti gyakorlat megismerésében. Az ETP program magyar cégek előtt is nyitott, több résztvevő is érkezett már hazánkból. A program eddigi tapasztalatai szerint Japánban elsősorban a megújuló energia szektorban, az egészségügyben, az építőiparban, illetve a divat és kozmetikai luxusmárkák piacain működő cégek értek el kimagasló eredményeket, míg Koreában az autóipar, az IT szektor és az energia képviselői szerepeltek nagyobb sikerrel.

Rigó Péter, a RIGO Kft. kereskedelmi vezetője elmondta: az ETP programban való részvétel hosszú távú üzletszerzési előnyökkel járt a vállalkozás számára. A vállalat már a kiutazást előkészítő folyamat kezdetekor számos fontos új szakmai kapcsolatra tett szert a programnak köszönhetően, a távol-keleti üzleti kultúra és környezet jobb megismerése pedig a későbbiekben az Európában aktív távol-keleti vállalatokhoz fűződő üzleti kapcsolatok kiépítésében is segítette a céget.

A tréningprogram elméleti képzése részben Londonban, részben pedig Japánban/Dél-Koreában zajlik, ennek keretében világhírű egyetemek oktatói segítik a résztvevőket a nyelvi és kulturális, valamint a speciális üzleti ismeretek megszerzésében. Ezt egy 12 hetes gyakorlat követi, melyet a résztvevők japán és koreai vállalatoknál tölthetnek el, így szinte azonnal hasznosíthatják a program első részében elsajátított tudásukat, valamint értékes tapasztalatokat és kapcsolatokat szerezhetnek.

OrientPress Hírügynökség

   Hír megosztása iWiWen Hír nyomtatása
  Küldje el ismerősének ezt @ hírt...


Vissza
Kormányzat

VM: garantáljuk a magyar termőföld...
Május 6-án ül össze az...
Czerván: cél a tejágazat...
Magyar Államkincstár: kiemelt...
Kampány indult a kapcsolati erőszak...
Nemzetgazdaság

Egressy-bicentenárium: emlékérmét...
Gyutai: sikeres pénzügyi évet zárt...
Elemzők szerint tovább nőhetnek a...
Májusban jöhet a fordulat az...
Csökkent a munkanélküliség Komárom...
EU

EP-választás: bővül a Nemzeti...
Ukrajna: uniós szankciók jönnek az...
Az EP kimondta: a virágpor a méz...
Hónapok óta nő a forgalomba...
Sokkal kevesebb nejlonzsákot kell...
Első kézből

Továbbra is népszerű a Nemzeti...
Műemlékmentő program indul Zalában
Művészeti központtá válhat a Kepes...
Családtámogatási tanácsadás a...
Gyakorlati oktatás folyik a 'magyar...
Iránytű

Hogyan védjük otthonunkat az...
Beadható a kifizetési igénylés az...
Kibővül a tűzvédelmi szakvizsgára...
30-as zónák a gyermekek védelmében
Közel 1,8 milliárd forint jut...
Életmód

Cukorbetegségre is jó a mediterrán...
Böjttől húsvétig – hogyan...
Génmutáció miatt okoznak rákot a...
Egy életre okoz károkat a...
Agyi zsugorodás jele lehet az...
Látókör

Mire jók az innovatív fényforrások?...
Nőtt az ittasan okozott balesetek...
Húsvétkor tavaszias időre...
Elkészült Veszprém első naperőműve
Tizennyolc film versenyez Cannes...
Fókuszban

Veszélyes is lehet a húsvéti...
Inkább focista lett volna...
Sok a szó, kevés az ember - készül...
Kalandra fel, vár a vidék!
Kumin: a kormányzati kommunikáció...
Ajánló

Szombaton rajtol a Gerecse 50...
A Parapács bemutatja...
A zenei nevelésről rendeznek...
Bővül a Startup Tavasz kínálata
Budapest Jazz Orchestra ősbemutató...
Ajánló
 • Szombaton rajtol a Gerecse 50 Decathlon túra
  A Gerecse 50 az ország túrázóinak egyik legnagyobb sportrendezvénye. Most szombaton, április 19-én harmincharmadik alkalommal rajtol a mezőny a Jubileum parkból. Az elmúlt évben több mint hatezren vettek részt a teljesítménytúrán, az elmúlt harminckét évben, több mint ötvenhétezren vágtak neki az erdei utaknak. A Gerecse 50 Decathlon túra az „Egészséges Tatabányáért Program” része, így az egészséges életmódra, táplálkozásra, a környezetvédelem fontosságára is felhívja a figyelmet.
 • A Parapács bemutatja Bëbocsātlak című lemezét
  Lemezbemutató koncertet tart a 2012-es Fölszállott a páva című műsor győztese, a Parapács zenekar. A Bëbocsātlak című albumot először a Hagyományok Házában hallhatja majd a közönség, április 24-én este hétkor. A dalokban közreműködik Bastyúr Bertalan, Éva és Anna zenész adatközlők Szepsiből, valamint Agócs Gergely, Pál István „Szalonna” és Kubinyi Júlia is.
 • A zenei nevelésről rendeznek Szimpóziumot a Zeneakadémián
  Hogyan lehet az éneklés mindenkié? címmel nemzetközi szimpóziumot rendeznek a zenei nevelésről a Liszt Ferenc Zeneakadémián április 23. és 27. között. A konferencia négy nagy témakört ölel fel, az előadások mellett koncertek színesítik a programot.
 • Bővül a Startup Tavasz kínálata
  A Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozat februári indulása óta számos szakmai szervezet, valamint startup esemény csatlakozott a kezdeményezéshez. Már eddig is több ezer résztvevő fordult meg a programokon. A rendezvény most újabb programokkal bővül.
 • Budapest Jazz Orchestra ősbemutató
  Április 19-én, este 20 órától Csejtei Ákos, a Budapest Jazz Orchestra kiváló tenor szaxofonosának művei hangzanak el a Budapest Jazz Club-ban. Az ő ötlete alapján kerül bemutatásra egy izgalmas koncertprogram, ”A hidak városa” címmel. A nagyzenekari szvit Budapest hídjairól ihletett kompozíció, mely megszólalásában magába foglalja a hidak építészeti jellegzetességeit, formáját, hangulatát.
 
Partnereink

Technikai észrevétel

Legyen a kezdőlapom
Impresszum

Adatvédelem

Jogi nyilatkozat
© 2006 - 2014 OrientPress Hírügynökség Kft. | Készítette: Kelesys Kft.