Életmód
117 éves a Fradi
OPH/Ferencvárosi Önkormányzat
2016. május 3.

117 évvel ezelőtt, 1899. május 3-án a jelenlegi Ferencvárosi Önkormányzat épületében alakult meg a Ferencvárosi Torna Club. Ebből az alkalomból koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak a Bakáts téri Polgármesteri Hivatal épületén lévő emléktáblánál.

A megemlékezés elején Hélisz József, az FTC Baráti Körének főtitkára köszöntötte az egybegyűlteket.

Bácskai János, Ferencváros polgármestere beszédében Dékány Ferencet idézte a Fradi megalakulásáról, majd méltatta a labdarúgó csapat 29. bajnoki címét. Elmondta: jól szerepelt a Fradi, és jól szerepel a város is. Talán a Fradi sem érne el ilyen sikereket, ha nem ez a város állna mögötte.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója is a 29. bajnoki címet és a magyar bajnokságban még sosem volt 21 pontos előnyt emelte ki a beszédében. Büszkén jelentette, hogy az MLSZ tegnapi díjátadóján is a nyolc nyerhető díjból hetet a Fradi nyert el.

A beszédek után Bácskai János, majd Orosz Pál, végül az FTC Baráti Köre és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület képviseletében Springer Miklós és Takács Tibor helyezett el koszorút az emléktáblánál.

Az ünnepség végén Kopeczky Lajos vezetésével a jelenlévők elénekelték a jól ismert Fradi indulót.

Most adásban
Téma: Az aacheni-szerződés - a német-francia együttműködési tengely – Molnár Tamás kutató, Külügyi és Külgazdasági Intézet
Ezt követő adásaink