Külföld
Floridai lövöldözés: „Épp jöttek a szülők a gyerekekért”
OPH Kép: Reuters
2016. július 25.

Vasárnap éjjel egy floridai szórakozóhely előtt dördült számos lövés, a hatóságok három embert vettek őrizetbe, akiknek közük lehet a támadáshoz. A night clubban épp korhatár nélküli, tinédzsereknek szóló bulit tartottak, a két halott mellett legalább 14 sérültről számolt be a helyi rendőrkapitány.

Az áldozatok kilétét egyelőre nem fedték fel a hatóságok, de a Lee Memorial nevű kórház közleménye szerint 16 – más értesülések szerint 17 -, 12 és 27 év közötti fiatalt fogadott az intézmény a lövöldözés után, könnyebbtől és életveszélyes sérülésekig.

A Blu Bar and Grill parkolójában hajnali fél 1 környékén nyitottak tüzet. A szórakozóhelyre korhatár nélküli fürdőruhás bulit hirdettek, hivatalos közleményük szerint pedig minden feltételt megteremtettek a tinik biztonságos szórakozása érdekében. „Mély sajnálatunkat fejezzük ki mindenkinek, aki részese lett a történteknek. Azt hittük, hogy egy biztonságos helyet nyújtunk, hogy jól érezzék magukat a fiatalok. 12-17 évesek. Biztonsági őreink voltak a klubban és a hely előtt is, köztük fegyveresek is. Ahogy zártunk, a szülők jöttek a gyerekeikért...ekkor történt minden.” -írták.

A rendőrség nem árulta még el, hogy hány töltényt találtak, de a klub előtt legalább 36 sárga jelről számoltak be, melyekkel a nyomozók jelölik a bizonyítékokat. Esetleges elkövetők ellen továbbra is kutatnak a hatóságok, s a CNN értesülései szerint egy járművet egy gyanúsítottal már megállítottak, ám további információ nem látott napvilágot egyelőre.

Most adásban
Téma: Nyolcadik alkalommal rendezték meg az „Adjunk a húroknak és adjunk a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncertet – György István, fővárosi kormánymegbízott és Póka Egon Benedek, a Kőbányai Zenei Stúdió igazgatója
Ezt követő adásaink