Közigazgatás
Ferencváros a legnagyobb hajléktalanbefogadó
OPH Kép: Pixabay
2016. december 16.

A legtöbb, hajléktalanoknak kialakított befogadóhely a IX. kerületben működik: öt intézményben összesen 750 ember elhelyezését tudják biztosítani. A fedél nélküliek ellátása fővárosi feladat, de a ferencvárosi önkormányzat ott segít, ahol tud – közölte Bácskai János polgármester.

A kerületben számos elhelyezési lehetőség áll a fedél nélküli emberek rendelkezésére, de csak annak tudunk segíteni, aki ebben partner – hangsúlyozta Bácskai János. A polgármester kifejtette, hazánk legnagyobb hajléktalanfoglalkoztatója a IX. kerületi önkormányzat. Ferencvárosban mintaprogramként is működik Az Út a munka világába című projekt, amelynek keretében számos embert tudtak az utcáról visszavezetni a munka világába, de Ferencváros érintett a LÉLEK-programban is, amely szintén a hajléktalanná vált családok és személyek helyzetére kínál megoldást.

Pixabay

A városrészben két szervezet látja el az utcai szociális munkát: a Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága (FESZGYI), a másik pedig a Menhely Alapítvány, az önkormányzattal együttműködve. Az utcai szociális munka keretében a szervezet figyelemmel kíséri a fedél nélküli emberek helyzetét, életkörülményeit, szükség esetén pedig kezdeményezi ellátásukat – ismertette Vibling Géza. A FESZGYI igazgatóhelyettese hangsúlyozta, a cél minden esetben az életmentés. Mint mondta, kollégái a téli krízisidőszakban a közterület-felügyelettel együttműködve, hetente kétszer meleg teával és takaróval keresik fel a hajléktalanokat.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy,

aki utcán fekvő, segítségre szoruló embert lát, hívja a menhely 338-41-86 központi számát.
Téma: Mit tesz a kerület a hajléktalanokért?
Vendég: dr. Bácskai János polgármester, Vibling Géza igazgatóhelyettes, Családtámogató és Gyermekjóléti Központ és Deák László igazgató, Aqua-Nova Kft.
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
Következő adásunk
Téma: Gyermekek táborozását támogatja György István – György István kormánymegbízott, Budapest Főváros Kormányhivatala és Kovács Róbert polgármester, Budapest Főváros X. Kerület Kőbánya Önkormányzata
Ezt követő adásaink