Közigazgatás
Orosz ortodox egyházi elismerés a magyar kormánynak
EMMI Kép: MTI/Koszticsák Szilárd
2017. január 17.

Méltatta a magyar kormányfőt Kirill moszkvai pátriárka. Az orosz ortodox egyház sajtószolgálatának közleménye az egyházfőt idézve úgy fogalmaz: „Nagyon tiszteljük miniszterelnöküket, független politikáját, azt a képességét, hogy szilárd maradjon többek között a keresztény értékek védelmében”.

Az ortodox egyház azt követően adott ki nyilatkozatot, hogy Tyihon podolszki metropolita, a magyarországi és ausztriai ortodox egyházmegye kormányzója Moszkvában a Szent István királyról elnevezett orosz egyházi érdemrend legmagasabb fokozatával tüntette ki Soltész Miklóst, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárát. A politikus ezt megelőzően a magyar kormány nevében meghívta Kirill pátriárkát a magyar kormány segítségével felújítandó budapesti Petőfi téri orosz ortodox templom év végére vagy 2018 elejére tervezett átadására. Az egyházfő a meghívást elfogadta.

Következő adásunk
Téma: Hatékony volt a külhoni magyar családok éve program – Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink