Életmód
Imre Géza kapta a Kőbánya Sportolója díjat
OPH Kép: kobanya.hu
2017. január 25.

Idén harmadik alkalommal osztották ki a Kőbánya Sportolója díjat, amelynek 2016-os nyertese Imre Géza lett. A párbajtőrvívó riói olimpián nyújtott teljesítményét ‒ egyéniben ezüst, csapatban szerzett bronz érmet szerzett ‒ ismerték el. A díjról Radványi Gábor alpolgármestert kérdeztük a Rádió Orienten.

A díj az erkölcsi elismerés mellett 300 ezer forintos pénzjutalommal jár – mondta Radványi Gábor. Az alpolgármester kiemelte: a kerületben nagyon színes sportélet folyik, így nagy dicsőségnek számít egy ilyen díjat elnyerni.

A díjra jelölés feltétele, hogy az illető kőbányai lakos legyen, illetve a kőbányai sportegyesületben vagy Kőbánya területén lévő klubban játsszon. Példaként említette, hogy tavaly Szucsánszki Zita, a ferencváros kézilabdázója lett a nyertes, amely klub a kerület területén található, ráadásul a sportoló kőbányai lakos is.

„Imre Géza bár nem tősgyökeres kőbányai, de ide nősült, feleségét, Kökény Beatrix kézilabdázót talán senkinek nem kell bemutatni” - mondta az alpolgármester. Hozzátette: bízik benne, hogyha a vívó befejezi aktív pályafutását, az utánpótlás felkészítése révén nagyon fontos szerepet játszhat a kerület életében.

Most adásban
Kimondott szavak, a Rádió Orient heti hírösszefoglalója
Ezt követő adásaink