Külföld
Lövöldözés volt egy francia iskolában
hirado.hu Kép: reuters.com
2017. március 16.

Két diák közötti konfliktus állhat a háttérben, az egyik, 17 éves támadót elkapták, a másik szökésben. Nyolcan megsebesültek, a többi diák egy szupermarketbe menekült.

A lövöldözés a délkelet-franciaországi Grasse városának Lycée Alexis de Tocqueville nevű iskolájában történt, legalább nyolcan megsérültek, a várost lezárták.

Két támadó volt, az egyiket elfogták, ő 17 éves, a másik szökésben van. A lövöldözésnek két diák közti konfliktushoz lehet köze, nem valószínű a terrortámadás – közölte a városháza. A letartóztatott támadónál állítólag egy puska, két pisztoly és két kézigránát volt.

A francia kormány egy telefonos applikáción keresztül adott ki figyelmeztetést terrortámadásra. A helyi hatóságok mindenkit arra kérnek, hogy maradjanak házon belül.

A rendőrség a Reutersnak azt mondta, hogy a tettesek eddig ismeretlenek voltak a hatóságok számára. Egy másik forrás szerint a két fegyveres az iskolaigazgatóra nyitott először tüzet. Az iskola diákjai a közeli szupermarketben kerestek menedéket.

Grasse 44 kilométerre van Nizzától, ahol tavaly júliusban 86 embert gázolt halálra egy iszlamista. Franciaországban már másfél éve bevezették a rendkívüli állapotot a sorozatos támadások miatt.

Következő adásunk
Téma: Az Álomfejtés című darab bemutatása – Vendég: Kováts Kriszta színművész
Ezt követő adásaink