Kultúra
Hatalmasat vágtázott a hétvégén Kincsem
OPH Kép: Kincsem
2017. március 20.

A magyar csodakanca jött, látott és győzött. Közel 72.100 néző, és közel 100 millió forintos bevétel. Ez a Kincsem film nyitóhétvégéjének mérlege.

Imádja a magyar közönség Herendi Gábor rendező kosztümös-romantikus filmjét.

A nyitóhétvégén 72.089 ember váltott mozijegyet, hogy megnézze a híres magyar csodakanca és gazdája, Blaskovich Ernő történetét. Az alkotás eddig 97.296.195 forintos jegybevételt eredményezett olvasható a forgalmazó Fórum Hungary weboldalán.

Mint ahogy korábban írtuk,már március 15-én, szerdán a premier előtti vetítésen, illetve március 16-án, csütörtökön, a két nap során közel 19 ezer néző ült be a mozikba. A Kincsem hivatalos facebook oldalán március 18-án közölték, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel az Allee, az Aréna, a Westend és a győri Cinema City-kben növelték a vetítések számát.

Ezzel a nézőszámmal maga mögé utasította az utóbbi évek legsikeresebb produkcióját, Árpa Attila 2015-ben bemutatott filmjét, az Argo 2 -t, amelyre anno 40. 287 néző volt kíváncsi. A legsikeresebben nyitó magyar alkotás cím birtokosa az 1997-es, A miniszter félrelép című Koltai Róbert-Kern András rendezőpáros munkája, amely a nyitóhétvégén 144.000 nézőt vonzott.

A Kincsem főbb szerepeiben Nagy Ervin (Blaskovich Ernő), Petrik Andrea (Klara von Oettingen), Gáspár Tibor (Otto von Oettingen) és Keresztes Tamás (Gerlóczy gróf) látható.

Az alkotás sikeres menetelésének nincs vége, az elkövetkező két hétben a rendező és a két főszereplő vetítésével egybekötött közönségtalálkozókon népszerűsíti a filmet.

Kapcsolódó cikkek
Nézettségi rekordért versenyez a Kincsem

Szerdán a premier előtti vetítésre, illetve csütörtökön közel 19 ezer néző váltott jegyet, hogy megtekinthesse Kincsem történetét.

Következő adásunk
Téma: Megújult a Ferencvárosi Epres Óvoda – Weingartner Balázs Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkár és Zombory Miklós, Ferencváros alpolgármestere
Ezt követő adásaink