Közigazgatás
Megvan Gödöllő kulturális fővárosi logója
OPH Kép: godollo.hu
2017. április 6.

Kihirdették a Gödöllő 2023 Európa Kulturális Fővárosa Logópályázat nyertesét márciusban. Összesen közel 250 pályamű érkezett be 180 pályázótól, amelyek közül utolsó körben a képviselő-testület választotta ki nyertesként Szalka Krisztinia, gödőllői lakost. A tervezett logók mindegyike megtekinthető volt a Gödőllői Művelődési Házban, ahol így szavazás kereteiben belül a lakosságnak is volt lehetősége véleménynyílvánításra – mondta el Gémesi György, Gödöllő polgármestere a Rádió Orientnek.

Magyarország több nagyvárosa is pályázik az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre, köztük Gödöllő is. A város vezetője elmondta, hogy a legnagyobb ellenfélnek Debrecen városát tartja, azonban a pontozásos rendszer alapján a Gödöllő is több ponton erősnek bizonyulhat. Ide sorolható a Gödöllői Kastély és a város nemzetközi kapcsolatai. Sokat nyom a latban ezentúl, hogy a 2016-os esztendőben 700 kulturális program zajlott és 12 fesztiválnak adott otthont a város.

http://pestpilis.hu

Amennyiben versenybe kerülnek, a 2018-as esztendő végén döntenek a pályázat ügyében Brüsszelben.

Az országból kijutó három pályázat közül mindegyik jelentős támogatást kap, így az elsődleges cél a pályázat továbbjutása

– hangsúlyozta a város vezetője. Az ilyen módon elnyert támogatások a már pályázatban is megjelenő célokra használhatóak fel. Gödöllő esetében ezt elsősorban egy Art Deco Múzeum kialakításához használnák fel. A múzeumnak a jelenleg üresen álló Bezsilla-villa adna otthon, amely könnyen beépíthető lenne a település turistaútvonalába, amennyiben a felújított épületet már megtöltötték tartalommal is.

Téma: Európa Kulturális Fővárosa 2023 – Gödöllő pályázata
Vendég: Gémesi György polgármester
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
01:24 Gödöllő 2023 Európa Kulturális Fővárosa Logópályázat
03:56 A pályázat elnyerésének esélyei
04:57 Feladatok a pályázat kapcsán
06:20 Art Deco Múzeum tervek Gödöllőn
14:11 Lakóépületek építésének lehetősége bejelentéssel
17:35 A Helyi Építési Szabályzat szerepe
18:17 Javaslatok a törvény ellen
Következő adásunk
Téma: Új áramfejlesztőket és szivattyúkat kaptak önkéntesek – Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos polgári védelmi főfelügyelője és Mukics Dániel tűzoltó őrnagy, szóvivő
Ezt követő adásaink