Közigazgatás
Ünnepi programokkal készül a jubileumi évre a gödöllői kastély
Gödöllői Királyi kastély/OPH Kép: kiralyikastely.hu
2017. április 24.

Idén, a királyné születésének 180., s a koronázás 150. évfordulója alkalmából kiemelt különlegességekkel készülnek Gödöllőn.

Április 28-30. Kamarazenei hétvége

A tavasznyitó kamarazenei eseményen fiatal tehetségek és befutott kortársaik mutatkoznak be a kastély dísztermében, „FelfedezLeg” fantáziacímet viselő sorozatként.

Már a harmadik japán tehetséges fiatal művész-generáció bontogatja a szárnyait a Liszt Ferenc Zeneakadémia inspiráló oltalmában. Szorgalmuk és művészi ambíciójuk mutatkozik meg április 28-án (pénteken) a kastély falai között.

Április 29-én a Trio Me és Szabadi Vilmos hegedűművész adnak közös koncertet. A TrioMe művészei mind Finnországban születtek, de már csak egy dolgozik közülük a szülőhazájában. Mind a hárman kettős Master diplomával rendelkeznek, közülük Emmi Salmi, hegedűművész a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte a második diplomáját.

Április 30-án (vasárnap) „Ketten Együtt” címmel az Egri ‒ Pertis Duó (zongora), Szabadi Vilmos (hegedű) és Drahos Béla (fuvola) előadásában többek közt Liszt Ferenc, Bach, Händel művek csendülnek fel.

Pillanatkép a Gödöllői Királyi Kastély hétköznapjainkból
Forrás: kiralyikastely.hu

A Nemzeti Örökség Intézete 2017. május 13-án második alkalommal rendezi meg az Emlékhelyek Napja elnevezésű országos programsorozatát, amellyel a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontossággal bíró helyekre kívánja felhívni a figyelmet. A kastélyban is megnyílnak a ritkábban látható terek: bepillanthatnak az érdeklődők a lovardába, ismerkedhetnek a királyi és főúri lovaskultúra tárgyi emlékeivel és különleges parktúrákon vehetnek részt.

Különlegességgel várja a romantika szerelmeseit a Gödöllői Királyi Kastély, hiszen májusban minden csütörtökön a 20 óráig meghosszabbított nyitva tartás biztosítja a kellemes koranyári esték hangulatát az andalogni vágyók számára. S nem csak hogy hosszabb ideig, még kedvezménnyel is tehetjük mindezt, hiszen a kastély belépőjegyeiből csütörtökönként 20 százalékot elenged az üzemeltető társaság. Ezeken a csütörtöki estéken ráadásul a látogatók a hagyományos, kastély-történeti tárlatoktól eltérő, tematikus vezetéseken is részt vehetnek, mint például a „Bul-vár” – pletykák, sztorik, igazságok és hamisságok egy kastély életéből.

Május 20-án világhírű magyar származású művész tér vissza a korábbi lovarda, ma különleges akusztikájú koncertterem színpadára: Snétberger Ferenc Triója itt mutatja be „Titok” címet viselő legújabb albumát.

Ünnepi programokkal készül a jubileumi évre a Gödöllői Királyi Kastély
Forrás:kiralyikastely.hu

A kastély munkatársai idén is életre hívják az oly népszerű Koronázási hétvége elnevezésű programjukat, hiszen egy kastély mindig tele van izgalmas meglepetésekkel. Látványos kosztümös jelenetek, mesés kalandozások várják az érdeklődőket június 10-én és 11-én. Nosztalgikus hangulat hívja időutazásra azokat, akik júniusban is felkerekednek, s ellátogatnak Gödöllőre.

Következő adásunk
Téma: Hatékony volt a külhoni magyar családok éve program – Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink