Gazdaság
Éger: folyamatosan tárgyalnak az egészségügyi alapellátás pluszjuttatásáról
MTI Kép: Pixabay
2017. május 18.

Folyamatosan, heti rendszerességgel zajlanak az egyeztetések a kormányzat és a Magyar Orvosi Kamara (MOK) között‒ mondta az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában Éger István MOK-elnök. A cél az, hogy az alapellátásban dolgozó orvosok juttatása elérje a kórházi orvosokét.

Felidézte: a kormányzat 2014-ben határozta el, hogy évi tízmilliárd forint pluszkeretet biztosít a területnek, ezt a következő két esztendőben meg is kapták, az idei büdzsé négy-, a jövő évi költségvetési tervezet pedig hétmilliárd forintot rendel erre a célra.

Éger István szerint még öt ilyen lépcsőre van szükség ahhoz, hogy az alapellátásban dolgozó orvosok juttatása elérje a kórháziakét, míg mostanra azt sikerült elérni, hogy egy középkorú orvos annyit keres, mint Szlovákiában egy pályakezdő kollégája.

Nem szabad egy-két milliárdon garasoskodni fogalmazott a MOK elnöke, hangsúlyozva, hogy ez a megtakarítás később sokszor ekkora kiadást tehet szükségessé.

Következő adásunk
Téma: Megújult a Ferencvárosi Epres Óvoda – Weingartner Balázs Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkár és Zombory Miklós, Ferencváros alpolgármestere
Ezt követő adásaink