Gazdaság
Vietnami céggel szerződött egy magyar vállalat 
Külgazdasági és Külügyminisztérium Kép: KKM/Burger Zsolt
2017. május 19.

Az innovációs díjat nyert magyar cég és Vietnam egyik legnagyobb építőipari vállalata 2017. május 19-én, ünnepélyes keretek között írta alá vízipari projektekre vonatkozó együttműködési szándéknyilatkozatot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

A szennyvízből kinyert elektromos energia építőipari felhasználására megoldást kínáló Thermowatt Kft. részéről Kiss Pál ügyvezető igazgató, a mintegy 6000 főt foglalkoztató, a tavalyi évben 473 millió USD árbevétellel rendelkező Hoa Binh Vállalat képviseletében pedig Le Viet Hai vezérigazgató írta alá a dokumentumot.

Joó István vízdiplomáciáért, vízipari exportért és a Duna Régió Stratégiáért felelős miniszteri biztos az aláírási ceremónián elmondott köszöntőjében kiemelte, hogy Magyarország elkötelezett a kiváló magyar-vietnami kapcsolatok további erősítése iránt, melyet a megállapodás keretében megvalósuló közös vízipari projektek is elősegítenek majd. A dokumentum aláírását megelőzően a miniszteri biztos és Le Viet Hai, a Hoa Binh vezérigazgatója tárgyalásokat folytatott további, a vízgazdálkodás területéhez kapcsolódó együttműködési lehetőségek feltérképezése érdekében.

Most adásban
Téma: A 2019. évi költségvetési tervezet értékelése – Kovács Árpád elnök, Költségvetési Tanács
Ezt követő adásaink