Közigazgatás
Júliusban elkezdődhet a gödöllői főtér bővítése
OPH Kép: godollo.hu
2017. május 28.

2015 vége óta áll kihasználatlanul a rossz állapotban lévő régi városháza épülete. Az áprilisban kezdődött bontási munkálatok nyárra fejeződnek be, azt követően pedig a lakosság javaslatait figyelembe véve azonnal elindul a főtér fejlesztési programja – mondta Gémesi György polgármester a Rádió Orienten.

A régi városháza intézmény energetikai megítésése rossz, statikai problémák is voltak. Mint azt a polgármester elmondta, a lakosságtól érkezett javaslatok túlnyomó része – a 400 ajánlás 80 százaléka – a 2011-ben Az ország legvirágosabb főtere pályázat nyertesének számító főtér bővítését támogatta a volt városháza épületének megújításával szemben. A bontási munkálatok április végén megkezdődtek, amint ezzel elkészülnek, akár másnap, a tervek szerint júliusban elkezdődik a főtér megújítsa.

A godöllői főtér látványterve
Forrás: godollo.hu

A fejlesztési koncepció 3-4 fő elemet tartalmaz:

egyrészt helyet kap egy szabadtéri színpad kiszolgáló létesítményekkel, terasszal kibővítve, - amely a városi rendezvényeknek ad otthont - az adventi időszakban pedig korcsolyapályává alakul át, továbbá kialakításra kerül egy nyilvános mosdó pelenkázóval, és létrejön egy modern, minden igényt kielégítő játszópark.

A gödöllői főtér lárványterve
Forrás: godollo.hu

Gémesi György szerint a főtér bővítésével egy családbarát fejlesztés valósul meg, a nagy szöldfelületekkel számos új lehetőséget kínálva a szabadidő eltöltésére a gödöllőieknek és a turistáknak.

Téma: Gödöllői fejlesztések: főtér, városháza, sportcsarnok, testőr laktanya, művészetek háza
Vendég: Gémesi György polgármester
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
Kapcsolódó cikkek
Lezárult a Gödöllő 2023 Európa Kulturális Fővárosa logó pályázat

A pályázati felhívásra kétszáznegyven pályamű érkezett be. A beadási határidő március 5-én zárult.

Esélyes Gödöllő az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre

Idén megújul a Testőr laktanya, hamarosan helyreállítják a Hattyús-tavat, valamint elindul egy tematikus programsorozat is.

Következő adásunk
A Zala Megyei Kormányhivatal rádiós híradója
Ezt követő adásaink