Belföld
A nyári szünetben is folytatódik az ingyenes gyermekétkeztetés
MTI/hirado.hu Kép: Thomson Reuters
2017. június 19.

Idén is minden iskolai szünetben, így a nyári szünidő alatt is ingyenesen kapnak meleg ételt a hátrányos helyzetű családok gyermekei ‒ közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár hétfőn Cegléden.

Czibere Károly a Pest megyei város egyik általános iskolája étkezőjében tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a kormány még 2015-ben döntött a szünidei gyermekétkeztetés kiterjesztéséről. A programnak köszönhetően 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű fiatal részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben, amennyiben a szülei igénylik.

Közölte, 2016. január 1-jétől az önkormányzatoknak kötelezően gondoskodniuk kell minden iskolai szünetben a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetéséről,

erre a célra idén 6,67 milliárd forintot különített el a kormány.

Mindez csaknem a háromszorosa a 2010-es gyermekétkeztetési támogatásnak – fűzte hozzá az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek
Biztosított a hátrányos helyzetű gyerekek étkezési ellátása

A nyári szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést ‒ közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A téli szünetben is gondolnak a rászoruló gyerekek étkeztetésére

A szünidei étkeztetésre 208 ezer gyermek jogosult, idén erre 5,3 milliárd forintot különítettek el.

Emeli a kormány a szünidei gyermekétkeztetésre szánt összeget

A tavalyi 3 milliárd forint helyett idén 5,3 milliárdot fordítanak a hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekek étkeztetésére.

Kétszázezer rászoruló gyerek kaphat nyáron ingyen ebédet

Júniustól minden önkormányzatnak kötelezően kell megszerveznie a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetését.

Következő adásunk
Téma: Gyermekek táborozását támogatja György István – György István kormánymegbízott, Budapest Főváros Kormányhivatala és Kovács Róbert polgármester, Budapest Főváros X. Kerület Kőbánya Önkormányzata
Ezt követő adásaink