Közigazgatás
Terv szerint halad a gödöllői régi városháza bontása
OPH Kép: godollo.hu
2017. június 21.

A pala tetőfedés bontása kapcsán több hatósági vizsgálat is történt, de az apróbb szabálytalanságokat leszámítva minden a terveknek megfelelően zajlik. A kivitelező ugyan pár napos csúszásban van, de július közepéig befejeződnek a munkálatok, és időben elkezdődik a főtér bővítése - hangsúlyozta Gémesi György, Gödöllő polgármestere a Rádió Orienten.

A pala kiemelten veszélyes hulladék, de csak akkor jelent veszélyt, ha megsérül ‒ elreped vagy eltörik ‒ ezért megfelelő gondossággal kell végezni az eltávolítását. Adódtak kisebb volumenű szabálytalanságok, de olyan érdemi észrevétel nem volt, ami miatt fel kellett függeszteni a bontást – hívta fel a figyelmet Gémesi György hozzátéve, hogy a régi városháza épületelemeinek eltávolítása 150 millió forintból valósul meg.

Amint a cég befejezi a munkálatokat, elkezdődik a főtér fejlesztési koncepciójának kivitelezése. A projekt 4 fő elemet tartalmaz: a 15-20 éves, előnevelt fákból álló zöld felület bővítményen kívül, egyrészt helyet kap egy szabadtéri színpad kiszolgáló létesítményekkel, terasszal kibővítve ‒ ami az adventi időszakban pedig korcsolyapályává alakul át ‒, továbbá kialakításra kerül egy nyilvános mosdó pelenkázóval, és létrejön egy modern, minden igényt kielégítő játszópark.

Gödöllői főtér látványterve
Forrás: godollo.hu

A városvezető szerint az építkezés során a legnagyobb kihívást a színpad tetejének kivitelezése jelenti, amely egy 12 méteres alátámasztott építmény, illetve kérdés, hogy a 22-23 darab előnevelt növény hogy bírja az időjárás viszontagságait.

Hozzátette: a játszótér elemeinek kiválasztását a lakókra bízzák, de nem klasszikus játékokban gondolkodnak. A szakemberek által megálmodott tervekre szavazni lehet, a gödöllői önkormányzat várja a gyermekek és a szülők javaslatait.

A főtér közösségi találkozási pontként kíván funkcionálni: kifeszített napernyők és padok szolgálják majd a pihenni vágyók kényelmét.

Téma: Városfejlesztések Gödöllőn
Vendég: Gémesi György polgármester
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
Kapcsolódó cikkek
Kalandos időutazásra hív a gödöllői kastély

Június 9-én Utazik az udvar címmel nyílik időszaki kiállítás Gödöllőn. A tárlaton bemutatják a királyné által kedvelt helyeket.

Júliusban elkezdődhet a gödöllői főtér bővítése

A régi városháza épületének bontási munkálatai nyárra befejeződnek, ezt követően pedig a lakosság javaslatait figyelembe véve azonnal elindul a főtér fejlesztési programja.

Most adásban
Téma: Lezárult az "Ottlik-kert" pályázat – Antal Nikolett
Ezt követő adásaink