Közigazgatás
Idén is pályázható az Önindító program
Baranya Megyei Kormányhivatal Kép: Pixabay
2017. július 17.

Az országosan is egyedülálló Önindító munkaerőpiaci programot 2013 óta – minden évben kicsit megújítva – valósítja meg a Baranya Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya, szakmai partnereivel közösen.

Most ismét lehetőséget kapnak azok a 35 év alatti, regisztrált álláskeresők, akik vállalkozást indítanának, saját lábra állnának, hiszen itt az alkalom, hogy pályázzanak az Önindító 2017 programba, melyben ezúttal 20 fő vehet részt.

A Baranya Megyei Kormányhivatal képzéssel és vissza nem térítendő pénzügyi támogatással segíti a vállalkozóvá válást a program keretében. A hazai forrásból megvalósuló Önindító program fontos eleme az 550 órás komplex – elméleti és gyakorlati – vállalkozóvá válási képzés, amely a sikeres üzleti működés megalapozásához járul hozzá. A résztvevők a program teljes időtartama alatt keresetpótló juttatásban részesülnek, emellett vállalkozóvá válási támogatásra és vissza nem térítendő 2 millió forintos tőkejuttatásra pályázhatnak, melynek feltétele a 20 százalék önerő megléte.

Jelentkezni a kapcsolódó anyagok közül letölthető jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet 2017. augusztus 25-ig.


Az Önindító program honlapján, valamint a Facebook oldalán megismerheti az előző három Önindító program résztvevőit is.

Most adásban
Kimondott szavak, a Rádió Orient heti hírösszefoglalója
Ezt követő adásaink