Gazdaság
Aratónapot tartottak Somogybabodon
Somogy Megyei Kormányhivatal Kép: Illusztráció, Pixabay
2017. július 24.

A betakarítás a mezőgazdaság ünnepe volt régen, s az ma is. Somogybabodon a megyei aratónapon elevenítették fel az elődök tradíciót, azt, amikor még gépek helyett kézzel végeztek minden munkát. Az eseményen részt vett Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

„Fontos, hogy emlékezzünk a hagyományokra, arra is, amikor egy-egy falu apraja-nagyja együtt dolgozott a földeken, a férfiak kaszáltak, az asszonyok pedig kötötték a kévéket – idézte a régi idők betakarításait Neszményi Zsolt. A kormánymegbízott hozzátette: Somogy mezőgazdasági megye, így kiemelt jelentősége van az aratásnak ma is. A Somogy Megyei Kormányhivatal pedig partnerként áll az agráriumban dolgozók mellé, hogy tovább fejlődjenek a mezőgazdasági termeléssel és feldolgozással összefüggő feltételek.

A somogybabodi aratónapon részt vett Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke, Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő is.

Most adásban
Legjobbak - Zenei kívánságműsor – A rádióadásba meghívott vendégeink és hallgatóink zenei kívánságai
Ezt követő adásaink