Életmód
Emmi: az egészséges étel is lehet finom
MTI Kép: pixabay.com
2017. augusztus 11.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint tévhit, hogy az egészséges ételek nem lehetnek finomak. Rétvári Bence az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában felidézte, hogy a tárca körlevélben tájékoztatta az iskolaigazgatókat a büfékben árusítható, valamint a tiltott termékekről.

Az államtitkár azt mondta, egy müzliszelet is lehet olyan finom, mint egy egészségtelen desszert, kóla helyett pedig jobb ásványvizet inni.

Közölte, hétéves korában minden negyedik lány és ötödik fiú túlsúlyos, míg felnőttek esetében már több mint 30 százalékos az arány. Ez nem pusztán „esztétikai kérdés”, hiszen a helytelen táplálkozás betegségekhez vezet és csökkenti az egészségesen eltöltött évek számát – tette hozzá.

Rétvári Bence egyéb kormányzati intézkedésekre is kitért, így a menzareformra, a mindennapos testnevelésre és a dohányzás kitiltására a zárt helyiségekből. Ezek mellett vezették be azt a szabályt, hogy a chipsadó hatálya alá tartozó termékek nem árusíthatóak az iskolai büfékben, étel- és italautomatákban.

Az említett lépések mind fontosak a betegségek megelőzésében – jelentette ki az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek
Kiderült, miket lehet kapni az iskolai büfékben

Folyamatosan át kell állniuk az iskolai büféknek arra, hogy egészséges ételeket áruljanak ‒ mondta Rétvári Bence.