Közigazgatás
Már a paksi kormányablakban is intézhetők NAV-ügyek
OPH Kép: kormany.hu
2017. augusztus 12.

Tolna Megyében elsőként a paksi kormányablakban alakítottak ki NAV ügyintézési pontot, így az állampolgárok egy helyben intézhetik az adózással és más, az integrált ügyfélszolgálati irodában intézhető ügyeiket – mondta a Rádió Orientnek Szántóné Novák Eszter hivatalvezető.

A paksi kormányablak Tolna Megye legnagyobb integrált ügyfélszolgálati irodája, ahol 10 munkaállomással, napi 10 órában biztosítják az ügyintézést az állampolgárok számára. 2017. július elsejétől pedig 7 megy 19 településén lehet már adózással kapcsolatos ügyeket is intézni a kormányablakokban, köztük Pakson. Mint azt a hivatalvezető elmondta, a településen eddig is volt NAV ügyfélszolgálat, amely most átköltözött a kormányablakba, így egy helyen intézhetik az állampolgárok az adózással kapcsolatos ügyeiket más hivatalos elintéznivalójukkal együtt.

Mint arra Szántóné Novák Eszter felhívta a figyelmet, NAV-ügyeket csupán egyetlen ablaknál tudnak intézni az állampolgárok, hiszen azok elvégzésére a járási hivatal munkatársai nincsenek feljogosítva. Kiemelte: Pakson igényelte a legkevesebb beruházást az ügyfélszolgálat kialakítása, ahol a technikai és a tárgyi feltételek biztosítottak voltak.

2017 második felében további 15, 2018-ban pedig újabb 64 kormányablakban kezdi meg ügyfélszolgálati tevékenységét országosan a NAV. Tolna megyében idén év végén Tamásiban, majd jövő év elején Bonyhádon történik meg az ehhez szükséges átalakítás – zárta szavait a hivatalvezető.

Téma: Megkezdte működését a Paksi Járási Hivatal kormányablakában a NAV ügyfélszolgálata
Vendég: Szántóné dr. Novák Eszter hivatalvezető, Paksi Járási Hivatal
A műsort vezeti: Óvári Enikő
00:18 A Paksi Járás bemutatása
02:53 A hivatal felépítése
07:33 NAV ügyek intézése a kormányablakban
12:44 Előkészületek az ügyfélszolgálatra
16:31 Hol lesz legközelebb NAV ügyfélszolgálat?
Kapcsolódó cikkek
Adóügyeiket már a kormányablakokban is intézhetik a Zala megyeiek

Immár az adóbevallások, igazolások és adószámlák mellett adóazonosító jel és adókártya is intézhető.