Belföld
Bakondi: több ország tűrőképességének határához érkezett
MTI Kép: Thomson Reuters
2017. augusztus 13.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint azon uniós országokban, ahol sok migráns van, a lakosság tűrőképességének határához érkezett.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában arra utalt: ezt mutatja az is, hogy az osztrákok többsége támogatja a Brenner-hágó, illetve a Földközi-tenger lezárását. Hozzátette ugyanakkor, hogy Ausztriában és Olaszországban a közvéleményt a közeledő választások is alakítják. Elmondta még, hogy Olaszország, Franciaország, Németország és maga az unió is tárgyal már a migránsokat kibocsátó, valamint a tranzit országokkal. A megbeszélések lényege, hogy a migránsok továbbjutásának megakadályozásáért cserébe pénzügyi támogatást ajánlhat fel az unió az afrikai országoknak.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója megjegyezte, hogy egyre többször kerül elő az európai politikában az úgynevezett hotspotok létrehozása, ahol szűrnék a belépésre jelentkezőket, és csak azokat engednék be az unió területére, akik valóban jogosultak menedékre.

Kapcsolódó cikkek
Több pénzt ad Líbiának az EU

Az unió 46 millió euró - mintegy 14,3 milliárd forint - többletforrást biztosít Líbiának a migráció kezelésére és határvédelem támogatására.

A migrációról egyeztetnek az uniós külügyminiszterek

Tanácskozást tartanak az európai uniós tagállamok külügyminiszterei hétfőn Brüsszelben.

2030-ra a muszlimok lehetnek többségben Brüsszelben

A Migrációkutató Intézet felmérése szerint jelentős szakadék van az unióban élő muszlim közösségek csendes többsége, és aktív kisebbsége között.

Most adásban
Téma: A Prokopp könyv – Prokopp László és Dobor Dezső szerzők