Közigazgatás
Magyar tag a WHO Európai Regionális Bizottságában
Emmi Kép: Reuters/Pierre Albouy
2017. szeptember 14.

Jelenleg zajlik Magyarországon az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Bizottság 67. ülése, amelynek levezető elnöke Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

A Regionális Bizottság szerdai ülésén új tagokat választott a különböző testületeinek és bizottságainak megüresedett pozícióira. Az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Bizottság Állandó Bizottságának (SCRC) tagjává választották, három évre szóló mandátummal Páva Hannát, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettesét.

Az Állandó Bizottság egyebek mellett a Regionális Bizottságot képviseli, gondoskodik róla, hogy a bizottság határozatai és szakpolitikái érvényesüljenek, tanácsadóként működik a Regionális Bizottság elé terjesztett kérdésekben, a Regionális Bizottság ülései között tanácskozik a regionális igazgatóval, saját kezdeményezésű javaslatokat terjeszt a Regionális Bizottság és a Regionális Igazgató elé.

Kapcsolódó cikkek
Újra Budapesten ülésezik a WHO európai regionális bizottsága

Jobb, méltányosabb és fenntartható egészségügyre kell törekedni – mondta sajtótájékoztatón a szervezet európai regionális igazgatója.

Most adásban
Téma: A 2019. évi költségvetési tervezet értékelése – Kovács Árpád elnök, Költségvetési Tanács
Ezt követő adásaink