Belföld
Újabb 850 milliós fejlesztés indult a pécsi egyetemen
MTI Kép: Illusztráció, Pixabay
2017. szeptember 19.

Elindult a Pécsi Tudományegyetem (PTE) nemzetközi oktatási központjának és idegen nyelvi központjának 850 millió forintos fejlesztése ‒ közölte a felsőoktatási intézmény, miután az eredményes közbeszerzést követően a munkaterületet átadták a kivitelezőnek.

A közleményben azt írták: a Modern városok programban megvalósuló, összesen 24 milliárd forintos egyetemfejlesztés részeként a két központ a Damjanich utcai egyetemi épületbe költözik.

A fejlesztés eredményeként 2018 őszétől a legkorszerűbb audiovizuális eszközökkel felszerelt környezettel és számos egyéb szolgáltatással segítik majd a külföldi hallgatók beilleszkedését.

A PTE megismételte:

az egyetemfejlesztés egyik legfontosabb célja az idegen nyelvű képzésekben részt vevő hallgatók számának növelése.

Ezért folytattáknélkülözhetetlen a jelenlegi nyelvi és szakmai előkészítők, téli-nyári egyetemi és külföldi célcsoportoknak szervezett kurzusok kínálatának bővítése, és az ehhez szükséges infrastruktúra megfelelő kialakítása.

A nemzetközi oktatási központ szervezi a külföldi hallgatók számára az előkészítő idegen nyelvű oktatási programokat. Az idegen nyelvi központ pedig az akkreditált, nemzetközi ECL-nyelvvizsgarendszer működtetését végzi. Tizenöt választható nyelvből évente 16-20 ezer vizsgázó méretteti meg magát tették hozzá.

A beruházásra kitérve kiemelték: a Damjanich utcai főépület felújítása, az eszközbeszerzés és a parkrendezés mintegy 850 millió forintból valósul meg.

"A külföldi hallgatói létszám növeléséhez érdemben hozzájáruló fejlesztésről van szó, amely reményeink szerint új kapcsolódási pont lesz a pécsi középiskolák és az egyetem között" idézték a közleményben Tarrósy Istvánt, a PTE külügyi igazgatóját.

Kapcsolódó cikkek
Fejlesztik a pécsi egyetem gyógyszerésztudományi karát

A 450 milliós beruházás keretében új laboratóriumokkal, modern eszközparkkal, oktatási helyiségekkel, közösségi terekkel gazdagodik a gyógyszerésztudományi kar.

Jelentős fejlesztések várhatóak Pécsett

Több mint egymilliárd forintos európai uniós forrásból fejlesztik Pécsen a Centrum-parkolót és felújítják az Ifjúsági Házat is.

Prison Medic képzés indul a Pécsi Tudományegyetemen

A Pécsi Tudományegyetem és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága megállapodást kötött egy új képzés létrehozásáról.

Négymilliárd kutatásra a Pécsi Tudományegyetemnek

A mesterséges megtermékenyítés sikerességének növelését, illetve a 3D-nyomtatási és vizualizációs központ kialakítását célzó projekt részesült támogatásban.

A pécsi egyetem a legjobbak között

A világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listára a Pécsi Tudományegyetem is felkerült.

Most adásban
Téma: A Prokopp könyv – Prokopp László és Dobor Dezső szerzők