Kultúra
Jól szerepelt a Kincsem a kaliforniai Wine Country Nemzetközi Filmfesztiválon
Magyar Nemzeti Filmalap Kép: Nemzeti Filmalap
2017. október 5.

Herendi Gábor Kincsem című alkotása a legjobb külföldi film, a legjobb operatőr, valamint a legjobb forgatókönyv díját is elnyerte a kaliforniai Wine Country Nemzetközi Filmfesztiválon.

Herendi Gábor filmje nagy siker lett Amerikában. Nemrég ért véget a Wine Country Nemzetközi Filmfesztivál Kaliforniában, ahol a Kincsem nemcsak a legjobb külföldi film, de a legjobb operatőr – Szatmári Péter – és a legjobb forgatókönyv – Herendi Gábor és Hegedűs Bálint – díját is elnyerte. Az idén 31. alkalommal megrendezett kaliforniai filmfesztivál mintegy 50 alkotást vonultatott fel, köztük a Kincsemet, melynek a kaliforniai fesztiválon volt a nemzetközi premierje.

A Kincsemet a hazai mozikban már több mint 444 ezer néző látta, és ezzel vitathatatlanul az elmúlt 10 év legsikeresebb magyar mozifilmje. A Filmalap értékesítési részlege a májusi cannes-i filmvásáron a külföldi forgalmazóknak már bemutatta a Kincsemet. A cannes-i market vetítés kapcsán a tekintélyes Hollywood Reporter elismerő kritikával illette Herendi Gábor alkotását, „pazar történelmi filmnek” nevezte.

Kínára, Dél-Koreára, Romániára, Csehországra, Szlovákiára, Ukrajnára és Szerbiára már született megállapodás helyi forgalmazókkal, így a Kincsem ezekben az országokban már biztosan látható lesz, sőt az Emirates légitársaság járatain is. A magyar filmet számos további országból kérték már be a forgalmazók megtekintésre, köztük amerikai, angliai és németországi forgalmazók.

Bővebb információ: http://wcff.us/2017 / https://www.facebook.com/kincsemfilm