Külföld
Las Vegas-i lövöldözés: az áldozatokra emlékeznek a városban
OPH Kép: Máté Évi/OPH
2017. október 6.

Visszafogottabb éjszakai életről, a fegyveres erők jelenlétéről, valamint a túlélők esemény-feldolgozásáról számolt be az OrientPress helyszínen lévő munkatársa, Máté Éva.

Tudósítónk beszámolója szerint ‒ aki az eseményt követően, helyi idő szerint szerda este érkezett a helyszínre ‒ az utcákon éjszaka kevesebb a bulizni vágyó, és ők is inkább a kaszinók belsejében érzik biztonságban magukat, ahol nagyobb fegyveres jelenlét tapasztalható.

Las Vegas-i emlékezés
OPH fotó: Máté Éva

Donald Trump amerikai elnök szerdán Las Vegasban tett látogatást, találkozott a lövöldözés kórházban ápolt sebesültjeivel, majd rövid beszédben hangsúlyozta: „Amerika őszintén gyászol”.

Munkatársunk néhány túlélővel történt beszélgetéséből az derül ki, hogy nem is a félelem, mint inkább az esemény feldolgozása az, ami áthatja most a mindennapokat, vagyis szeretnék kibeszélni magukból a történteket.

Las Vegas-i emlékezés
OPH fotó: Máté Éva

Egy fiatal férfi arról számolt be, hogy menekülőkre lett figyelmes, majd utána hallotta meg a lövöldözéseket, így ő is rohanni kezdett a tömeggel együtt, miközben jó néhányszor elesett. Beszámolója szerint legalább három elkövető lehetett. Ahogy mondta: senki sem volt felkészülve egy ilyen tragédiára.

Las Vegas-i emlékezés
OPH fotó: Máté Éva

A tragédia színhelyén virágok, koszorúk és mécsesek emlékeztetnek a történtekre. Az áldozatoknak és hozzátartozóiknak szerda estig 8,5 millió dollárnyi adomány gyűlt össze.

Kapcsolódó cikkek
Az Iszlám Állam vállalta a Las Vegas-i merényletet

Az Aamák hírügynökség közlése szerint "a Las Vegas-i támadást az Iszlám Állam egyik harcosa követte el.

Most adásban
Téma: Nyolcadik alkalommal rendezték meg az „Adjunk a húroknak és adjunk a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncertet – György István, fővárosi kormánymegbízott és Póka Egon Benedek, a Kőbányai Zenei Stúdió igazgatója
Ezt követő adásaink