Kultúra
Ingyenes libaünnep a Várban
Kép: pixabay.com
2017. november 11.

Nem mindennapi látványosság és Libalakoma várja az érdeklődőket a Budai Várban november 11-én, Szent Márton napján délelőtt 10 órától - olvasható a hirado.hu-n.

Egy izgalmas, meglepetéseket tartogató flashmob, azaz villámcsődület népesíti majd be a Mátyás-templom környékét. Az esemény középpontjában Szent Márton legendája és egy piros palást áll. Aki kíváncsi arra, hogy mekkora a “palást” és ki veheti magára, érdemes feljönnie feljönnöd a Várba és részt venni a flashmobban.

Hazánkban a Szent Márton-napi hagyomány mindenekelőtt a libából készült ételek körül forog, így ezen a rendezvényen is főszerephez jut a gasztronómia.

Az ország húsz legismertebb séfje érkezik a Várba, hogy egyedülálló kóstolót kínáljon saját készítésű libafalatjaiból. A nagyközönség számára ritka lehetőség nyílik legjobb szakácsaink műveinek széles körű összehasonlítására.

A hagyomány része az újbor megjelenése és első kóstolása is, ezért a libafalatok mellé az érdeklődők belekortyolhatnak az idei év hazai újbor termésébe is.

Az esemény teljesen ingyenes, beleértve a kínált liba- és borkóstolót is, amelyet a készlet erejéig biztosítanak a szervezők.

Kapcsolódó cikkek
Elindult a Szent Márton-napi libalakomát népszerűsítő kampány

Az MTÜ célja, hogy a Szent Márton-napi hagyományt élővé tegye: a magyarok kóstoljanak vagy otthon főzzenek libaételeket.

Szent Márton-napi felvonulást tartanak Pestszentimrén

A Márton-napi felvonulásnak hagyománya van a XVIII. kerületben, a rendezvényt idén november 8-án rendezik meg.

Szent Márton Újborfesztivál és Libator lesz a Skanzenben

Szent Márton-napi népszokások, libaételek és borok kerülnek terítékre a Skanzen Márton-napi fesztiválján.

Következő adásunk
A Zala Megyei Kormányhivatal rádiós híradója
Ezt követő adásaink