Közigazgatás
Bemutatkoztak a váci és a vecsési járás képzőművészei
Pest Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: Pest Megyei Kormányhivatal
2017. november 14.

Immár negyedik alkalommal került sor a Pest megyei járások képzőművészeinek alkotásait bemutató tárlatra a pesti Vármegyeházán. Ezúttal a váci és a vecsési járás alkotóinak műveit nézhetik meg egy hónapon keresztül a látogatók.

Olajfestmények, akvarellek, portrék és tájképek, de még makettek is láthatóak azon a kortárs képzőművészeti kiállításon, amely a Pest Megyei Kormányhivatal egy évig tartó rendezvénysorozatának újabb állomása.

A váci és a vecsési művészek mellett családtagok, barátok és a művészetszerető kormányhivatali dolgozók töltötték meg a kormányhivatal egyik legnagyobb tárgyalóját a megnyitó napján.

A váci és a vecsési járás alkotóinak műveit nézhetik meg egy hónapon keresztül a látogatók a pesti Vármegyeházán.
Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal

Tarnai Richárd kormánymegbízott a megnyitó beszédében kiemelte, hogy a művészek egy különleges világba kalauzolnak minket és néhány pillanatra kiszakítanak a hétköznapok kormányhivatali munkából. Műveik nagyszerű esztétikai élményt nyújtanak és megengedik nekünk, hogy egy kicsit más, a miénktől eltérő szemszögből is láthassuk a világot.

A megnyitó keretében Balogh Dávid fiatal művészettörténész mutatta be a kiállítás anyagát majd Fehér Edina Vecsési Járási Hivatal vezetője, valamint Maruszki Gábor a Váci Járási Hivatal vezetője köszöntötte a megjelent művészeket és az érdeklődőket.

Következő adásunk
A Zala Megyei Kormányhivatal rádiós híradója
Ezt követő adásaink