Kultúra
Emléktáblát avattak Tyll Attila színművész tiszteletére
OPH Kép: kobanya.hu
2017. november 17.

Emléktáblát avattak a 15 éve elhunyt Jászai Mari-díjas színművész, Tyll Attila tiszteletére Kőbányán. Az önkormányzat kezdeményezését a család nagy megtiszteltetéssel és örömmel fogadta – mondta a Rádió Orientnek Tyll Katalin, a művész lánya.

A november 14-i emléktábla-avató ünnepséget - ahol jelen volt a kerületi polgármester és a jegyző – a Pódium Színpad művészeinek előadása kísérte. Emellett jelen voltak a kéknyelű utcai lakóház épületének lakosai, akik még személyesen is ismerték a színművészt.

Tyll Attila színészi tehetsége a bonyolult karakterek megformázásában teljesedik ki. Mint azt Tyll Katalin elmondta, édesapja minden egyes szerepre – lehetett az csupán epizód vagy éppen főszerep – lelkiismeretesen készült, mindegyikben megtalálta a színművészet szépségét és várta a közönséggel való örömteli találkozást.

„Hivatása mellett azonban nagyon családcentrikus is volt, sosem szorította háttérbe a gyermekeit”

– emlékezett vissza legfiatalabb lánya.

Az idő múlásával azonban egyre kevesebben vannak, akik még emlékeznek a művészre, talán ezen segíthet a most felavatott emléktábla, amely a X. kerületben, a Kéknyelű utcában található.

Most adásban
Közigazgatási futurológia – Rendhagyó szakmai disputa dr. Gyergyák Ferenccel, dr. Józsa Fábiánnal, és Szmetana Györggyel, a kérdés szakértőivel
Ezt követő adásaink