Kultúra
Advent első napján startol a Fővárosi Palotakoncertek hangversenysorozat
Magyar Kamarazenekar/OPH Kép: Magyar Kamarazenekar
2017. november 22.

Fővárosi Palotakoncertek címmel indította útjára legújabb koncertsorozatát a Magyar Kamarazenekar, amelynek keretén belül az együttes Budapest patinás palotáiban ad hangversenyeket.

A Magyar Kamarazenekar 2017/2018 során a főváros gyönyörű palotaépületeiben várja a közönséget a Fővárosi Palotakoncertek című hangversenysorozatán. A varázslatos muzsika mellett az érdeklődők megismerhetik az egyes paloták történetét, érdekességeit. A sorozat első állomása Hegedűvarázs alcímmel 2017. december 3-án, vasárnap 18 órától kerül megrendezésre, helyszíne pedig a Stefánia Palota, ahol az épület miliőjének megfelelő, különleges műsorral várják mindazokat, akik részesei akarnak lenni egy páratlan programnak. A műsoron elhangzik többek között Gustav Holst: St. Paul’s Suite; Mendelssohn: h-moll vonósszimfónia; Mozart: D-dúr divertimento című műve. A koncertmester Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész lesz. Jegyek kaphatók a Jegy.hu jegyiroda hálózatában.

A Magyar Kamarazenekar tagjai a hazai, élvonalbeli komolyzenei szakma jeles képviselői, akik mögött több évtizedes szakmai képzés és múlt áll. Az együttes alapítója, vezetője és hangversenymestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész. A Zenekar világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt, többek között a Kossuth-díjas Baráti Kristóffal, a moszkvai Paganini versenyen győztes, virtuóz hegedűművésszel, a Kossuth-díjas Bogányi Gergely zongoraművésszel, vagy Mischa Maisky világhírű csellóművésszel.

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek, többek között a Zeneakadémia rendszeres fellépője. Repertoárjában fellelhető a klasszikus zene- és operairodalom jelentős része, de egyéb zenei műfajokban is otthonosan mozog. A Zenekar céljai között szerepel a magyar vonós hagyományok ápolása, és a magyar zenekultúra terjesztése Magyarországon és nemzetközi szinten.

Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, a Magyar Kamarazenekar vezetője és koncertmestere
Magyar Kamarazenekar

Bánfalvi Béla hegedűművész évek óta nagy sikerrel irányítja az együttest. A zenekarvezető az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt. Együtteseivel bejárta a világot, közel ötven lemeze jelent meg. Munkásságáért többek között Liszt-díjjal, Bartók-Pásztory-díjjal és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

Következő adásunk
Téma: Az Álomfejtés című darab bemutatása – Vendég: Kováts Kriszta színművész
Ezt követő adásaink