Belföld
Sokat javult a közbiztonság a statisztikák szerint
MTI
2017. december 7.

Tavaly számottevően csökkent a karácsonyhoz köthető bűnesetek száma, köszönhetően a nagyobb rendőri jelenlétnek, valamint a rendőrség tájékoztatási, felvilágosító kampányának - írta a Világgazdaság.

Tavaly decemberben alig több mint hétezer lopást regisztrált az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), ami közel 40 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Az elmúlt év utolsó hónapjában 279 gépkocsit törtek fel, szemben az egy évvel korábbi 569 esettel. A zsebtolvajlás is jelentősen visszaszorult: 210 bejelentett bűncselekményt regisztráltak az egy évvel korábbi 695 esettel szemben.

Az elmúlt évek adatait vizsgálva is kedvező a tendencia, csupán 2012-ben emelkedett az év végi bűncselekmények száma. Tavaly a 2010-es adathoz viszonyítva 65 százalékkal kevesebb volt a lopás, 78 százalékkal a zsebtolvajlás és 76 százalékkal a gépkocsifeltörés.

A lapban arra is rámutatnak, hogy a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése különösen annak fényében tűnik pozitívnak, hogy a már megtörtént bűnesetek felderítésszáma még messze nem ilyen biztató. Példaként említik, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság területén a gépkocsifeltörések mindössze 11,8 százalékában vezetett eredményre a nyomozás.

Most adásban
Téma: Az Epres Óvoda és a FESZ rendelő energetikai fejlesztése; A Mester Galéria közösségépítő és fejlesztő programjai – Bácsaki János polgármester, Roth Istvánné a Pályázati Iroda vezetője és Nyerusai Viktória szakmai vezető
Ezt követő adásaink