Belföld
Véradó napot tart a MÁV
MÁV Kép: Magyar Vöröskereszt
2017. december 7.

Az idén már tizenegyedik alkalommal szervezi meg az Országos Vasutas Véradónapot a MÁV Zrt., a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A szervezők december 8-án, országosan 13 helyszínen várják az egészséges, 18-60 év közötti embereket, akik véradásukkal hozzájárulhatnak az ország ünnepek alatti kiegyensúlyozott vérellátáshoz.

Az akció célja a szeretet ünnepének közeledtén véradásra szólítani az embereket, hogy az egyik legértékesebb, legkülönlegesebb ajándék formájában fejezzék ki szeretetüket ismeretlen, beteg embertársaik felé.

Az ország egyik legnagyobb véradási akciója az elmúlt tíz esztendőben is sikeresen zajlott az önkéntesség, az önzetlenség és az empátia jegyében. A sikert mi sem bizonyítja jobban, minthogy évről évre több százan vesznek részt és segítenek embertársaikon.

December 8-án országszerte 13 ponton lesz lehetőség véradásra: vasútállomásokon, vasutas művelődési házakban, valamint a MÁV területi igazgatóságain.

Személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges a véradáshoz.

A véradó pontok az alábbiak:

  • Vasútállomások: Budapest-Nyugati pályaudvar, Debrecen, Kaposvár.
  • Vasutas művelődési házak: Békéscsaba, Kiskunhalas, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Szolnok.
  • MÁV területi igazgatóság: Pécs, Szeged, Szombathely.
Most adásban
Téma: Az Epres Óvoda és a FESZ rendelő energetikai fejlesztése; A Mester Galéria közösségépítő és fejlesztő programjai – Bácsaki János polgármester, Roth Istvánné a Pályázati Iroda vezetője és Nyerusai Viktória szakmai vezető
Ezt követő adásaink