Belföld
Teljesen megújult Szombathely uszodája
frisss.hu/szombathely.hu/Vas Megyei Kormányhivatal Kép: szombathely.hu/Benkő Sándor
2017. december 11.

Ünnepélyes keretek között adták át a fedett uszodával egybeépült új 33x21 méteres medencét, valamint a hozzátartozó kiszolgáló helyiségeket Szombathelyen. A teljes egészében állami forrásokból megvalósuló beruházás 2,2 milliárd forintba került. A TAO-támogatás mellett még a 800 millió forintos önrészt is a kormányzat biztosította.

2016. július 4-én kezdődtek meg a munkálatok és nem egészen másfél év múlva már át is adták az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület új birodalmát, mely egybeépült a város felújított” fedett uszodájával.

„Ez egy csoda. Csoda az, hogy az AVUS néhány év alatt szinte a semmiből indulva felküzdötte magát az élvonalba, és az is egy csoda, hogy ilyen rövid idő alatt felépült ez a remek létesítmény, mely akárcsak a szomszédban álló új sportkomplexum, egyetlen fillérjébe sem került Szombathely városának” – mondta avatóbeszédében Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke.

„Befejeződött a fedett uszoda fejlesztésének és rekonstrukciójának második etapja. A Modern Városok Program keretében az első fázisban a jó harminc éve épült uszoda gépészeti felújítása történt meg, emellett pedig a nyílászárók cseréje is megtörtént. Most a második ütemet fejeztük be, melynek keretében megépült az AVUS új otthona. A közel nyolcmilliárdos beruházás harmadik felvonása pedig majd a családi élményfürdő lesz – adott rövid áttekintést a fejlesztésről Puskás Tivadar polgármester.

Az avatóünnepség keretében még Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke köszöntötte a megjelenteket, majd pedig Gaál Sándor oladi katolikus plébános megáldotta az új létesítményt.

A rendezvényen részt vett Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott és Ágh Ernőné főigazgató.

Most adásban
A Zala Megyei Kormányhivatal rádiós híradója
Ezt követő adásaink