Életmód
New Yorkban karácsonyoznának a legtöbben
Beontrips Kép: Beontrips
2017. december 13.

Összesítette az elmúlt fél év saját weboldalán történt kereséseit és foglalásait a Beontrips online utazási iroda. Az idén indult hazai startup mintegy 200.000 böngészés adatait elemezte ki a magyarok utazással kapcsolatos „bakancslistájával” kapcsolatban.

A karácsonyi és szilveszteri utazások célpontjai között New York végzett az élen, a keresések és foglalások 15 százaléka vonatkozott az észak-amerikai metropoliszra. Az utazni vágyók 12 százaléka London felé vette volna szíve szerint az irányt az év végi kikapcsolódáshoz, harmadik a listán Dubaj a maga 11 százaléknyi érdeklődőjével. A dobogóról lecsúszott, de a top 5 karácsonyi és szilveszteri úti cél között Thaiföld két desztinációval is szerepel: Phuket a negyedik, Bangkok pedig az ötödik helyre került.

Fotó: Beontrips

Ha nem a december végi utakat vizsgáljuk, más preferencia lista áll elő. A legnépszerűbb európai úti cél Róma, a keresések közel egyharmadával (30 százalék), a keresések több mint negyedével (26 százalék) Párizs szorosan a második, mögöttük leszakadva Barcelona kerül a képzeletbeli európai dobogó legalsó fokára (9 százalék). Az európai top 10-es ligába még London (8 százalék), Málta (7 százalék), Amszterdam (5 százalék), Korfu (5 százalék), Prága (4 százalék), Catania (Szicília) (3 százalék) és Nápoly (3 százalék) került be a Beontrips-es utazók keresései alapján. A globális desztinációk között ugyanez a népszerűségi sorrend, európai túlsúly a jellemző; az ötödik helyen tűnik fel az első Európán kívüli város, New York.

Most adásban
Téma: Lezárult az "Ottlik-kert" pályázat – Antal Nikolett
Ezt követő adásaink