Külföld
Brexit: jöhet a második szakasz
MTI Kép: Reuters/Francois Lenoir
2017. december 15.

Tovább lehet lépni az Egyesült Királyság európai uniós kiválásáról szóló egyeztetések második szakaszára, a távozás legfontosabb feltételeiről ugyanis megfelelő előrelépés történt a felek között – mondták ki pénteki brüsszeli találkozójukon a brit kilépés után bennmaradó tagállamok vezetői.

A huszonhetek döntéséről Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke számolt be a Twitteren, üzenetében egyúttal gratulálva Theresa May brit kormányfőnek.

A bejelentés nem okozott meglepetést Brüsszelben, a szakértők egyöntetűen úgy vélték, hogy ezúttal jóvá fogják hagyni a jövőbeli EU-brit kapcsolatrendszerről, a kereskedelmi viszonyról és az esetleges átmeneti időszakról szóló tárgyalások megindítását.

Kapcsolódó cikkek
Elfogadta az EP az eddigi Brexit-állásfoglalást

Az Európai Parlament üdvözli a Brexit-tárgyalások első szakaszáról szóló jelentést és a képviselők a második szakasz elkezdését javasolják.

Szakértő szerint nem túl esélyes egy új Brexit-szavazás

A Corvinus Egyetem docense szerint hiába nehézkesek a tárgyalások, egy új szavazásra attól még kicsi az esély.

Brexit közlemény: garantáltak a külföldi EU-állampolgárok jogosultságai

A jövő heten döntenek arról, elkezdhető-e a Brexit-tárgyalások második szakasza, a kereskedelmi kapcsolatok feltételrendszerének kidolgozása.

Most adásban
Téma: ICT (Információ-kommunikáció-technológiai) kihívások a verseny-, közszolgáltatási és közszolgálati szektorban, és az azokra adható lehetséges válaszok – dr. Budai Balázs Benjámin intézetvezető, egyetemi docens, Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Ezt követő adásaink