Külföld
Öngyilkos merényletet követtek el Kabulban
BBC Kép: AFP
2017. december 28.

Öngyilkos merényletet követtek el csütörtök reggel az afgán főváros nyugati részében, egy helyi hírügynökség épületénél ‒ adta hírül a BBC. Tájékoztatásuk szerint legalább 40 ember halt meg, 30-an pedig megsebesültek az afgán fővárosban.

A BBC értesülései szerint körülbelül negyvenen meghaltak, a sérültek száma pedig meghaladja a harmincat.

A két robbantásra a Shia kulturális központ közelében került sor, melyek közül az egyik az Afgan Voice Agency épületét is érintette.

Afgán belügyi források szerint a fő célpont egy síita kulturális központ lehetett, ahol a 38 évvel ezelőtti szovjet invázióval kapcsolatos konferencia zajlott, így rengeteg diák is van az érintettek között.

Az Aamák interneten közzétett közleménye arról tájékoztat, hogy az Iszlám Állam a felelős a merényletért: azt írják, a terrorszervezet egyik önkéntese hajtotta végre a támadást, amit további három pokolgép robbanása követett a közelben.

Asraf Gáni afganisztáni elnök az iszlám és „minden emberi érték” elleni támadásnak nevezte a merényletet. Nem ez az első eset, hogy afgán médium ellen követnek el támadást: novemberben egy kereskedelmi televízió kabuli székhelye ellen történt támadás.

Következő adásunk
Téma: Megújult a Ferencvárosi Epres Óvoda – Weingartner Balázs Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkár és Zombory Miklós, Ferencváros alpolgármestere
Ezt követő adásaink