Belföld
Így utazhat szilveszter éjszaka a fővárosban
BKK / OPH Kép: OPH
2017. december 29.

Szilveszter éjszaka nemcsak a jelentősen sűrűbben induló éjszakai járatokkal lehet utazni: az elmúlt évekhez képest változásként az M2-es, az M3-as és az M4-es metró üzemidejét meghosszabbítják, a szerelvények éjjel 1 órakor indulnak utoljára a végállomásokról. Ezáltal mindenki kényelmesen eljuthat úti céljához. Január 1-jén az ünnepnapi menetrend szerint lehet utazni a közösségi közlekedési járatokkal, míg január 2-án az iskolaszüneti menetrendek lesznek érvényben. Január 2-ig továbbra is a teljes üzemidőben a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között viszi az utasokat az M3-as metró, január 3-tól azonban a metrópótlás korábbi rendje áll vissza. Január 2-án reggel 8 óráig még díjmentesen lehet parkolni Budapest közterületi várakozási övezeteiben. A BKK minden ügyfelének boldog új évet kíván.

Közlekedés december 31-én napközben: vasárnapi menetrend szerint

December 31-én (vasárnap) napközben a vasárnapi menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok. A bevásárlóközpontokat is érintő autóbuszok, azok nyitvatartásához igazodóan, jellemzően 17-18 óra után már nem érintik bevásárlóközponti megállójukat. A nappali üzemzárás után a szokásosnál lényegesen sűrűbb éjszakai járatokkal lehet utazni.

Közlekedés szilveszter éjszaka: éjjel 1 óráig a metrókkal, valamint a sűrített éjszakai járatokkal

December 31-én, szilveszter éjjelén lényegesen sűrűbben közlekednek az éjszakai járatok, néhány vonalon a szokásosnál nagyobb befogadóképességű csuklós autóbusszal. A korábbi években megszokottaktól eltérően – egy hónapos előkészítő munkának köszönhetően – az M2-es, az M3-as és az M4-es metróvonal üzemidejét meghosszabbítják: a szerelvények a végállomásokról éjjel 1 óra körül indulnak utoljára, azaz a belvárosi megállókban körülbelül negyed 2-kor lehet még felszállni rájuk.

Egész éjjel, 3-5 percenként közlekedik a 4-es és a 6-os villamos. A szokásos menetrendjükhöz képest kétszer, illetve háromszor sűrűbben közlekednek a belvárost elérő 907-es, 908-as, 909-es, 914-914A, 922-es, 923-as, 931-es, 941-es, 950-950A, 956-os, 960-as, 973-as, 979-979A és a 990-es éjszakai buszok, az éjszakánként egyébként néhányszor induló 916-os, 934-es és 940-es járatok pedig egész éjszaka közlekednek.

A közösségi közlekedési járatok december 31-ről január 1-re virradó éjszaka érvényes menetrendje járatonkénti bontásban a BKK honlapján található meg. Utazását megtervezheti a BKK FUTÁR utazástervezővel is.

Közlekedés január 1-jén: vasárnapi menetrend szerint

2018. január 1-jén (hétfőn) a közösségi közlekedési járatok az ünnepnapi/munkaszüneti menetrend szerint közlekednek.

Közlekedés január 2-ától

Január 2-án (kedden) az iskolaszüneti menetrend lesz érvényben. Január 3-tól a járatok a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek, az M3-as metróval pedig ettől a naptól ismét az advent előtti forgalmi rend szerint lehet utazni: a szerelvények munkanapokon az első hajnali indulástól 20:30-ig a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között közlekednek, esténként 20:30-tól üzemzárásig, valamint szombaton és vasárnap egész nap a teljes metróvonalon pótlóbusz jár.

Parkolás

Budapest területén a közterületi várakozási övezetekben 2018. január 2-án (kedden) reggel 8 óráig díjmentesen lehet parkolni. Ez alól kivételt jelentenek az alábbi várakozóhelyek, ahol ebben az időszakban is a szokásos rend szerint kell fizetni:

az I. kerület, Várban lévő és a Citadella alatti,

a III. kerület, Flórián üzletközpont melletti,

a XIII. kerület, Margitsziget északi részén található parkoló,

a VIII. kerület, Rákóczi tér alatti mélygarázsban,

valamint az őrzött, fizetős P+R parkolók és garázsok, amelyek

a II. kerület, Hűvösvölgy végállomásnál,

a X. kerület, Pillangó utcai metróállomás mellett és az Örs vezér tere metróvégállomás mellett,

a XIII. kerület, Újpest-Városkapu metróállomásnál,

a XIX. kerület, Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti, valamint a KÖKI Terminálnál találhatók.

Most adásban
Téma: Operát az Operából! és New York OperaTour turnék – Solymosi Tamás igazgató, Magyar Nemzeti Balett
Ezt követő adásaink