Külföld
Elfogták a szentpétervári robbantás gyanúsítottját
MTI Kép: Reuters
2017. december 31.

Elfogták az orosz hatóságok azt a férfit, aki a gyanú szerint kitervelte és végrehajtotta a szerdai robbantást egy szentpétervári szupermarketben ‒ tudatta szombaton a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az FSZB csak annyit közölt, hogy a bűncselekményt az őrizetbe vett férfi minden valószínűség szerint egyedül tervelte ki és hajtotta végre.

Az Interfax értesülései szerint a gyanúsított egy 35 éves helyi férfi, Dmitrij Lukjanyenko, a „nacionalista és okkultista” New Age mozgalom követője. A hírügynökség informátora szerint Lukjanyenko kábítószer-élvező. További részleteket nem árult el.

A Szentpétervár egyik szupermarketjének csomagmegőrzőjénél végrehajtott merényletben 18 ember sérült meg. Vlagyimir Putyin orosz elnök terrortámadásnak minősítette a történteket.

Korábban egyébként, akárcsak a legtöbb merényletnél, az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett a robbantás elkövetőjeként.

Kapcsolódó cikkek
Az Iszlám Állam robbantott Szentpéterváron?

A terrorszervezet jelentkezett pénteken az egyik szentpétervári szupermarketben szerda este elkövetett robbantás elkövetőjeként.

Putyin: terrorcselekmény volt a szentpétervári robbantás

Szerda este egy szentpétervári szupermarketben követtek el robbantást, melynek következtében 13 ember sérült meg, nyolcat közülük kórházban ápolnak.

Következő adásunk
Téma: Október 31-ig még látható az Atombomba kiállítás – Polácska Fruzsina marketing menedzser, Sziklakórház Atombunker Múzeum
Ezt követő adásaink