Belföld
Áder: Természetes vágyunk legjobb énünkkel fordulni a másik felé
hirado.hu Kép: pixabay.com
2018. január 1.

Az államfő az új esztendő beköszöntével bölcsességet kívánt személyes döntéseinkhez, közös választásainkhoz, „Isten adjon erőt, hogy mindig, minden helyzetben tiszteljük a másikban az embert, egymásban a magyart” – fogalmazott Áder János ünnepi beszédében az új év első perceiben.

„Adjon az Isten boldog új esztendőt minden jóakaratú embernek, minden magyarnak, nemzetünk minden polgárának! Mindenkinek, aki most szeretteire gondolva ugyanazt érzi, ugyanazt kívánja széles e hazában” – kezdte ünnepi beszédét az államfő.

Az új év első perceiben, óráiban – folytatta, amikor először szüleinknek, gyermekeinknek, a hozzánk legközelebb állóknak kívánunk boldog új évet, a jókívánságok sokasága bizonyítja, hogy természetes vágyunk legjobb énünkkel fordulni a másik felé.

Hozzátette: bármiben hiszünk, bármilyen célok vezérelnek minket, ilyenkor nem fukarkodunk egymásnak újra és újra sikert, boldogságot kívánni. Őrizzük meg e pillanat varázsát az egész évben, ez csak rajtunk múlik – javasolta.

Áder János szerint bár sokfélék vagyunk, de a himnuszt énekelve összekötnek minket Kölcsey Ferenc sorai: azokkal jó kedvet, bőséget és víg esztendőt kérünk magunknak, egymásnak, hazánknak.

Az államfő az új esztendő beköszöntével bölcsességet kívánt személyes döntéseinkhez, közös választásainkhoz, „Isten adjon erőt, hogy mindig, minden helyzetben tiszteljük a másikban az embert, egymásban a magyart” – fogalmazott. „Adjon alkotó energiát, teremtő nyugalmat, egészséget, biztonságos és reményteli jövőt nemzetünk valamennyi polgárának” – fűzte hozzá.

A köztársasági elnök Assisi Szent Ferenc gondolataival kívánt boldog új évet. „Szeretet legyen ott, ahol ma gyűlölet van, megbocsátás, ahol bűn, egyetértés a széthúzás helyett, legyen igazság, ahol tévedés van, és öröm ott, ahol ma szenvedés! Sötétség helyén hit legyen!” – zárta beszédét Áder János.

Következő adásunk
Téma: Megújult a Ferencvárosi Epres Óvoda – Weingartner Balázs Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkár és Zombory Miklós, Ferencváros alpolgármestere
Ezt követő adásaink