Belföld
Ünnepel a BKV
BKV Kép: OPH
2018. január 1.

A BKV immár fél évszázada nélkülözhetetlen része a főváros életének, szolgáltatásaikat évente mintegy 1,3 milliárd utas veszi igénybe. Csaknem 10 ezer munkatársunk dolgozik azon, hogy a Budapesten közlekedők bármikor eljuthassanak a város egyik pontjából a másikba.

A számok önmagukért beszélnek: 320 km hosszú villamossín-hálózatukon naponta 600 szerelvény közlekedik. 1011 járművet számláló autóbusz-, és 138 kocsit számláló trolibusz-állományuk napi menetteljesítménye mintegy 160 ezer kilométer. Járműveik egyszerre több mint százezer utast tudnak korszerű szolgáltatást nyújtva, biztonságban szállítani. Munkatársaik lojalitását fejezi ki, hogy egy átlagos BKV-s 16 évet tölt a társaság alkalmazásában. Vannak, akik a kezdetektől, nyugdíj előtt állva, az egész életüket a BKV-nál töltötték.

„Társaságunk nem a semmiből született, a BKV jogelődje a legendás Beszkárt volt. A Budapest Székesfőváros Közlekedési Részvénytársaságot azonban 1949-ben feldarabolták, a BKV-t ezeknek a szétforgácsolódott ágazatoknak – a Fővárosi Villamosvasútnak, a Fővárosi Autóbuszüzemnek, a Budapesti Helyi Érdekű Vasútnak és a Fővárosi Hajózási Vállalatnak a – reintegrációjával hozták létre 1968. január 1-jén. Feladatunk több, mint 2 millió ember közösségi közlekedésének biztosítása lett.” - áll a társaság közleményében.

A BKV idei jubileumára egész éven át tartó ünnepségsorozattal, programokkal készül, a rendezvénysorozat fővédnöke Tarlós István főpolgármester.

Most adásban
Téma: Operát az Operából! és New York OperaTour turnék – Solymosi Tamás igazgató, Magyar Nemzeti Balett
Ezt követő adásaink