Külföld
Beiktatták New York újraválasztott polgármesterét
MTi Kép: Thomson Reuters
2018. január 2.

New York bűnügyi statisztikáinak javulását dicsérte beiktatási beszédében a város demokrata párti polgármestere, Bill de Blasio, aki hétfőn kezdte meg második polgármesteri ciklusát.

Bill de Blasio beiktatási ünnepségét a polgármesteri hivatal előtti parkban, fagyos hidegben tartották, a ceremóniát a brooklyni születésű vermonti szenátor, Bernie Sanders vezette. Beszédében az újraválasztott polgármester kiemelte, hogy

a városban az 1950-es évek óta tavaly volt a legalacsonyabb a gyilkosságok száma.

A rendőrség még nem végleges adatai szerint 2017-ben 290 gyilkosságot követtek el New Yorkban, és ez az előző évihez képest 14 százalékos csökkenést jelent.

Sikerült a rendőrséget és a város közösségét úgy összehozni, mint korábban soha"

- fogalmazott de Blasio. Hozzátette, hogy elkötelezték magukat "az igazi szomszédsági politika mellett, és ez működik is".

A demokrata párti politikus hitet tett amellett, hogy a város vezetőségének nemcsak a város elitjét és a Wall Street óriásait kell szolgálnia, hanem valamennyi dolgozó polgárát. "Mindannyiunk felelőssége, hogy New York továbbra is nemzetünk és világunk világítótornya maradjon" - hangsúlyozta.
Bill de Blasiót novemberben fölényes többséggel választották újra New York lakói.

Sanders szenátor a beiktatási ünnepségen azon meggyőződésének adott hangot, hogy "New York de Blasio vezetésével más irányt szabott, mint amit Washingtonban látunk". A független szenátor szerint New Yorkban "nem a milliárdosokra, hanem a dolgozó emberekre figyelnek".

Kapcsolódó cikkek
New Yorkban karácsonyoznának a legtöbben

Egy online utazási iroda adati szerint a keresések és foglalások 15 százaléka vonatkozott az észak-amerikai metropoliszra.

Robbanás volt New Yorkban

Az egyelőre ismeretlen eredetű detonáció egy buszmegállóban történt.

Terrortámadás volt New Yorkban

Gázolásos merénylet történt az Egyesült Államokban, magyar áldozatról egyelőre nem tudni.

Most adásban
Téma: 75 éves a Kőbányai Gyöngyike Óvoda – Czanka Lajosné óvodavezető, Kőbányai Gyöngyike Óvoda
Ezt követő adásaink