Belföld
Meghökkentő dolgokat loptak tavaly a magyar tovajok
inforadio.hu Kép: Pixabay
2018. január 2.

A pénztárca a legnépszerűbb, de vittek buszmegállót, magaslest és telefonfülkét is - olvasható az inforadio.hu-n.

A bűnügyi statisztikai rendszer 2017-es kimutatásaiból elég sok minden kiderül a tavalyi év bűnözéséről, többek közt az is, hogy miket loptak el tavaly a különböző elkövetők – írja a Magyar Nemzet.

A listavezető a pénztárca – novemberig összesen 3071 ilyen ügy került aktába –, és szép számmal vész nyoma autóknak. Az összegzésben vannak érdekesebb tárgyak is:

nyolc alkalommal gyémántot loptak, elvittek négy magaslest, egy telefonfülkét és egy buszmegállót. Utcai lámpából országszerte összesen 19-et lovasítottak meg.

Egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bűntett tárgya egy barlang volt – természetkárosítás miatt indult az eljárás. Egy Győr-Moson-Sopron megyei garázdaságot a levegő ellen követtek el.

Hajdú-Biharban lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntettének tárgya egy nyúl. Állatok egyébként is sűrűn fordulnak elő az említett statisztikában: tavaly összesen száz kutyát tulajdonítottak el, míg macskát csak egyetlenegyet – az sem lopás, csak jogtalan elsajátítás volt (azaz vélhetően egy megtaláló nem adta vissza az állatot a jogos tulajdonosának).

Halkínzás is előfordult, országosan négyszer, és még ennél is több galamb esett szadisták áldozatául – öt. Az egyedi azonosítójellel való visszaélés nyolc-nyolc bivalyt, illetve szarvasmarhát érintett.

Kapcsolódó cikkek
Sokat javult a közbiztonság a statisztikák szerint

2010-hez viszonyítva 65 százalékkal kevesebb volt a lopás, 78 százalékkal a zsebtolvajlás és 76 százalékkal a gépkocsifeltörés.

Következő adásunk
Téma: Megújult a Ferencvárosi Epres Óvoda – Weingartner Balázs Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkár és Zombory Miklós, Ferencváros alpolgármestere
Ezt követő adásaink