Közigazgatás
Tavaszra második ütemben is megújul a pestszentlőrinci Kossuth tér
OPH Kép: bp18.hu
2018. január 2.

Tavaly ősszel elkezdődött a XVIII. kerületi Kossuth tér közösségi célú komplex megújításának II. üteme. A 2018 tavaszáig tartó beruházás a kerület és a főváros TÉR_KÖZ projektjének támogatásával valósul majd meg – közölte Ughy Attila polgármester a Rádió Orienten.

Pestszentlőrinc központi parkja I. ütemben 2015-ben korszerűsödött. 2013-ban írta ki Budapest Főváros Önkormányzata a TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázatot, amelyen Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának „A Kossuth tér közösségi célú komplex megújítása” című koncepciója sikeres elbírálásban részesült – emlékeztetett a városrész vezetője.

Mint felidézte, akkor a TÉR_KÖZ beruházás keretében a Kossuth tér Üllői út felé eső zöldterületei és térburkolatai újultak meg, a közösségi helyszín korszerű kivilágítással, szilárd útburkolattal, Kondor Béla alkotásai ihlette padokkal, közösségi kerttel, ivókutakkal és hulladékgyűjtőkkel gazdagodott. Az Üllői út felőli oldalon, kisebb rendezvények megtartására alkalmas, többfunkciós pavilonépületet alakítottak ki, amelyben közösségi galéria, nyilvános illemhely és kávézó kapott helyet. Ughy Attila hozzátette, hogy 2017-ben a Kossuth téri térmegújítás és az új Pavilonépület nyerte Budapest Építészeti Nívódíját.

A TÉR_KÖZ beruházás II. fejlesztési ütemében térkő kialakítással a parkban egy nagyobb teret hoznak létre, ahol a Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium diákjainak jó idő esetén lehetősége nyílik a közösségi eseményeit megtartani, ugyanakkor a víz szökőkút formájában is helyet kap a téren.

A fejlesztés tavaszra elkészül és nagyságrendileg 200 millió forintból valósul meg.

Téma: Nívódíjat kapott a kerület egyik új épülete
Vendég: Ughy Attila polgármester
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
Most adásban
Téma: Az Epres Óvoda és a FESZ rendelő energetikai fejlesztése; A Mester Galéria közösségépítő és fejlesztő programjai – Bácsaki János polgármester, Roth Istvánné a Pályázati Iroda vezetője és Nyerusai Viktória szakmai vezető
Ezt követő adásaink