Gazdaság
Varga: új ágazatokat is érinthet az áfacsökkentés
hirado.hu Kép: Fotó: PM
2018. január 2.

Lemaradtak a piaci értékeléstől a hitelminősítők – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Híradó.hunak adott évnyitó exkluzív interjúban.

Varga Mihály emlékeztetett arra, stabil a gazdasági növekedésünk, jelentősen nőtt az építőipar, a járműgyártás teljesítménye, a növekedés mellett pedig nem alakult ki eladósodási hullám sem a lakosságnál, sem a vállalkozóknál vagy az államnál. Megszűnt Magyarország ellen a túlzottdeficit-eljárás.


A kormány 2018-ban egymilliárd eurónyi kötvénykibocsátást tervez. Folytatódik a keresetek, bérek növekedése, a szociális hozzájárulási adó mértéke 2018. január 1-jétől 19,5 százalékra csökken, az építőipari hiányszakmák tanulói jelentős összegű ösztöndíjat kapnak. S elindul az a pályázati program is, amely gépbeszerzésre szól, és ennek segítségével ki váltható az élőmunka-igény.

A nemzetgazdasági miniszter részletesen beszámolt a közterhek, vagy egyes új ágazatokat érintő áfa – csökkentéséről, s egy vadonatúj Starup Campus indulásáról is.

Következő adásunk
Téma: Megújult a Ferencvárosi Epres Óvoda – Weingartner Balázs Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkár és Zombory Miklós, Ferencváros alpolgármestere
Ezt követő adásaink