Kultúra
Csaknem 13 milliárd előadó-művészeti szervezeteknek
Kultúráért Felelős Államtitkárság/OPH Kép: csangofesztival.hu
2018. január 3.

Az idei költségvetésből a települési önkormányzatok által fenntartott, illetve támogatott, kiemelt vagy nemzeti minősítésű előadó-művészeti szervezetek összesen 12 860,6 millió forint támogatásban részesülnek ‒ tájékoztatott a Kultúráért Felelős Államtitkárság sajtóközleményben.

A döntés értelmében a minősített színházművészeti szervezetek 9,7 milliárd, a táncművészeti szervezetek 182,9 millió, a zeneművészeti szervezetek 2,9 milliárd forint támogatásban részesülnek.

Az önkormányzatokat megillető, jogcímenként és szervezetenként megállapított támogatás éves összegét az Előadó-művészeti Bizottságok a Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanács által véleményezett javaslata alapján a kultúráért felelős miniszter állapítja meg. A megítélt támogatási összeg havi bontásban, nettó finanszírozás keretében jut el az érintett helyi önkormányzathoz.

A támogatási döntések ezen a linken érhetőek el.

Következő adásunk
Téma: Megújult a Ferencvárosi Epres Óvoda – Weingartner Balázs Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkár és Zombory Miklós, Ferencváros alpolgármestere
Ezt követő adásaink