Közigazgatás
Megújult a Gyermekek Átmeneti Otthonának vizesblokkja
OPH Kép: pixabay.com
2018. január 3.

A X. kerületi szociális intézmény egyik fürdőszobájának teljes körű felújítása decemberben zajlott – ismertette Mihály Blanka, a Gyermekek Átmeneti Otthonának vezetője.

Az kőbányai otthon egyik fürdőszobája teljeskörű felújításra szorult. Mint azt a szakember elmondta, a beruházást az indokolta, hogy vízszivárgás miatt dohossá vált a lépcsőház.

A fejlesztés eredményeképpen a vizesblokk most egy ipari mosógéppel is gazdagodik

– részletezte.

Mihály Blanka - akinek munkáját nemrég szakmai plakettel ismerték el - kitért arra is, hogy a kőbányai szociális intézményt eredetileg 12 főre tervezték, de idén 6. éve, hogy a működési engedély módosítását követően 14 fő befogadására vált alkalmassá. Az otthon átmeneti gondozást, teljes körű ellátást biztosít azoknak a gyermekeknek, akik családi problémák, betegségek, lakhatási gondok miatt, átmenetileg szülői gondoskodás, illetve megfelelő szülői felügyelet nélkül maradnak.

Kép: illusztráció
Forrás: pixabay.com

Az intézményben 3-18 éves gyermeket tudnak egyidejűleg fogadni, akiket négyágyas szobákban helyeznek el, ugyanakkor lehetőség van egy anya és 0-3 éves gyermeke fogadására is, egy erre a célra kialakított két ágyas szobában – közölte a szakember.

Téma: A gyermekvédelmi törvény 20. évfordulója alkalmából adományozott szakmai plaketteket Czibere Károly
Vendég: Mihály Blanka vezető, Gyermekek Átmeneti Otthona
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
Most adásban
Téma: Operát az Operából! és New York OperaTour turnék – Solymosi Tamás igazgató, Magyar Nemzeti Balett
Ezt követő adásaink