Közigazgatás
Szeptemberben átadhatják a hegyközszentimrei kápolnát
OPH Kép: bp18.hu
2018. január 3.

Ősszel átadhatják a híveknek az erdélyi falu, Hegyközszentimre kápolnáját, miután a XVIII. kerületi Vasvári Pál Polgári Egyesület munkájának köszönhetően összegyűlt az építés befejezéséhez szükséges összeg - mondta el a Rádió Orienten Bauer Ferenc a Vasvári Pál Polgári Egyesület elnöke.

A kápolna ötlete a Millenniumi év kapcsán merült fel, amikor is első alkalommal rendezték meg azon települések találkozóját, amelyeknek névadója Szent Imre. A magyar herceg halálának helyszínén tizenegy évvel ezelőtt rakták le az épület alapkövét, akkor elindultak az építési munkálatok, a befejezéséhez azonban közel 35 millió forint hiányzott, ezért a 2007-ben megkezdett építkezések a források kimerülése miatt leálltak.

A Vasvári Pál Polgári Egyesület felvállalta a határon túli magyarok segítését, a nemzeti ügy képviseletét, azért kezdeményezett civil összefogást

- mutatott rá Bauer Ferenc hozzátéve, hogy ennek eredményeképpen

a templom építésének befejezését a szervezet a XVIII. kerületi egyházakkal közösen 1 millió 200 ezer, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat 1 millió 500 ezer, a magyar kormány 46 millió forinttal támogatja.

A szervezet elnöke kiemelte, hogy Hegyközszentimre tavaly ősszel megkapta a 2 millió 700 ezer forintot, amelyből hosszú évek után folytatódhatott az építkezés:

az egyik toronyra felkerült a tető és megemelték az állványzatokat.

A munkálatok idén tavasszal folytatódnak, így szeptemberre elkészülhet az erdélyi falu kápolnája.

Téma: Gyűjtés az erdélyi Hegyközszentimre plébániatemploma javára
Vendég: Bauer Ferenc képviselő
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
Kapcsolódó cikkek
Civil összefogást szorgalmazott a Vasvári Pál Polgári Egyesület a hegyközszentimrei kápolna megépüléséért

Szent Imre herceg halálának helyszínén, Hegyközszentimrén 10 évvel ezelőtt indultak el az építési munkálatok, a befejezéséhez azonban még közel 35 millió forint hiányzik.

Most adásban
Téma: Lezárult az "Ottlik-kert" pályázat – Antal Nikolett
Ezt követő adásaink