Külföld
Nigel Farage újabb népszavazást javasolna
MTI Kép: Pixabay
2018. január 11.

Nigel Farage szerint lehetséges, hogy újabb népszavazást kellene tartani Nagy-Britannia EU-tagságáról a Brexit-ellenes hangok „elhallgattatására".

Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) volt vezetője, a brit belpolitika radikálisan EU-ellenes táborának egyik zászlóvivője a Channel 5 brit kereskedelmi televízió csütörtöki politikai magazinműsorában kijelentette: egyértelművé vált számára, hogy „a Blair- és Clegg-félék soha nem adják fel, végig fogják nyavalyogni, nyivákolni, morgolódni" az egész Brexit-folyamatot.

Farage Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnökre és Sir Nick Cleggre, a Liberális Demokraták volt vezetőjére utalt, akik rendszeresen és határozottan szót emelnek a Brexit ellen, újabb népszavazást szorgalmazva.

Farage a csütörtöki tévéműsorban kijelentette: ő is kezd arra jutni, hogy szükség lenne az újabb népszavazásra, mivel azon szavai szerint az előzőnél sokkal nagyobb arányú Brexit-győzelem születne, „nemzedéknyi időre elhallgattatva" a kilépést ellenző hangokat.

Kapcsolódó cikkek
Brexit: törvényt terveznek az EU-állampolgárok jogosultságairól

A brit miniszterelnök szerint a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságait törvény rögzíti majd.

A britek többsége maradna az EU-ban

Egy friss közvélemény-kutatás szerint immáron a britek 51 százaléka ellenzi a Brexitet.

Brexit: jöhet a második szakasz

A bennmaradó tagállamok vezetői szerint megfelelő előrelépés történt a felek között.

Elfogadta az EP az eddigi Brexit-állásfoglalást

Az Európai Parlament üdvözli a Brexit-tárgyalások első szakaszáról szóló jelentést és a képviselők a második szakasz elkezdését javasolják.

Most adásban
Téma: ICT (Információ-kommunikáció-technológiai) kihívások a verseny-, közszolgáltatási és közszolgálati szektorban, és az azokra adható lehetséges válaszok – dr. Budai Balázs Benjámin intézetvezető, egyetemi docens, Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Ezt követő adásaink