Kultúra
350 ezer műtárgy kerül Liget Budapest restaurálási központba
hirado.hu Kép: epiteszforum.hu
2018. január 23.

A Szépművészeti és a Néprajzi Múzeum 350 ezer műtárgya kap helyet a volt Szabolcs utcai kórház területén épülő Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központban, amelyben Magyarországon eddig nem használt technikákkal állíthatóak helyre a sokszor felbecsülhetetlen értékű műtárgyak ‒ mondta Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A vezérigazgató szerint „Londonig kell elmenni, hogy ilyen háttérintézményt találjunk”.

A négy emelet mély és három emelet magas épület kutatóközpontként is működni fog, amellett, hogy professzionális körülmények között raktározzák és restaurálják majd benne a két múzeum műtárgyait.

Gyorgyevics Benedek a Liget Budapest projekt egyes fejlesztéseiről elmondta: hamarosan következik az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ bokrétaünnepe, folytatódik a Szépművészeti Múzeum teljes megújítása, a Román Csarnok márciusban megnyitja kapuit és ősszel a nagyközönség is látogathatja a múzeumot, az Állatkerti körút mentén pedig már láthatók a megújult, Feszl Frigyes által tervezett pavilonok.

Az Olof Palme Ház felújítása lassan három hónapja a kivitelezési szakaszban van, ez is elkészül az év végére, valamint tavaly év végén megindult a Néprajzi Múzeum kivitelezése.

Most adásban
Téma: Felvidéki önkormányzati választások; Óvodafejlesztési Program – Grezsa István, Kárpátalja fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztos
Ezt követő adásaink