Életmód
Mediterrán ciklon közeleg
köpönyeg.hu Kép: OPH
2018. február 5.

Kedden eleinte kevés felhő lesz felettünk, majd DNy felől egyre több felhő érkezik, szerdán borultságig növekszik a felhőzet - közölte a köpönyeg.hu.

Kedden eleinte kevés felhő lesz felettünk, majd DNy felől egyre több felhő érkezik. Elvétve kisebb hószállingózás, havas eső kialakulhat. Élénk lesz a keleti szél. Reggel -5, délután +4 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán borultságig növekszik a felhőzet, és eleinte csak DNy-on, délutántól egyre többfelé várható csapadék: ÉNy-on hó, havas eső, máshol eső. Az ÉK-i szél megerősödhet. ÉNy-on 0-4, máshol 5-11 fok valószínű.

Csütörtökön borult idő lesz, főleg nyugaton további csapadékkal, mely egyre inkább hó lesz. A Dunától keletre inkább csak szórványos záporok fordulnak elő. 2 és 10 fok ígérkezik (továbbra is nyugaton lesz a hidegebb).

Pénteken továbbra is gyakran lesz erősen felhős az ég. Kisebb havazás inkább már csak ÉK-en fordul elő. +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton jelentősen csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Kicsi az esély a csapadékra. Reggel gyengén fagyhat, délután 2-7 fok ígérkezik.

Fronthatásra nem kell készülni.