Életmód
Emelkedik az influenzások száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: pixabay.com
2018. február 7.

Megyénkben az előző héthez képest 45 százalékkal emelkedett az influenzaszerű tünetekkel háziorvoshoz forduló betegek száma ‒ közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.

A közlemény szerint 100.000 lakosra jutó betegek száma legmagasabb volt a Karcagi Járási Hivatal, legalacsonyabb a Jászberényi Járási Hivatal illetékességi területén.

Mint írják, a laboratóriumi vizsgálattal megerősített megbetegedést az év 5. hetében nem diagnosztizáltak.

A megbetegedések a legnagyobb arányban a 15‒34 éveseket érintették (36%), őket követte a 35‒59 évesek (27%), majd a 15 éven aluliak (25%) korcsoportja, az orvoshoz fordulók 12%-a 60 éven felüli volt.

Az influenzaszerű megbetegedések számának emelkedése miatt ezidáig az alábbi fekvőbeteg-ellátó intézmények vezetői rendeltek el látogatási tilalmat:

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben 2018. január 29., 8.00 órától visszavonásig a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon, a Csecsemő- és Gyermekosztályon, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon. Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban 2018. február 01., 8.00 órától visszavonásig valamennyi osztályra kiterjedően. Az év 5. hetében közösségi halmozódást nem jelentettek ‒ áll a tájékoztatásban.