Életmód
Farsangi gasztrovíkend a Belvárosi Piacon
MTI Kép: belvarospiac.hu
2018. február 7.

Vendégkonyhák és -séfek ételei is megízlelhetők lesznek a Hold utcai Belvárosi Piac Töltött Hold Gasztrovíkendjén, melynek során farsang utolsó hétvégéjén, péntektől vasárnapig a piac saját éttermei és termelői is hosszított nyitva tartással készülnek.

A három éve elindult rendezvénysorozat ezúttal a világkonyhákra helyezi a hangsúly, így a vendégeket japán, tajvani, közel-keleti, mexikói, amerikai, balkáni, olasz ízek várják a Hold utcában. A vendégkonyhák sorában feltűnik a Baotiful&Impostor, a Babka Budapest, a Digó nápolyi pizzái, a Céltorony BBQ, a pécsi Balkán Bisztró, a Mexkitchen és a Japanika is közölték az MTI-vel a szervezők.

A Belvárosi Piac éttermei szintén különleges fogásokkal készülnek az eseményre: többek közt Széll Tamás és a Stand25, Lakatos Márk és a Lakatos Műhely, Szabó Győző és a Steamboo, az újonnan nyitott Société.Gastro, Bíró Lajosék, a Haxen Market és még számos üzlet, termelő kínálatából lehet válogatni három napon át.

A Belvárosi Piac pénteken és szombaton hosszított nyitva tartással, este tíz óráig üzemel, és vasárnap délelőtt tizenegytől késő délutánig zajlik a brunch. Az ételek mellé pezsgőbár, borbár, pálinkabár, söröző is nyílik, de lesznek a termelői házi szörpök és gyümölcslevek. Zenei programokkal is készülnek a szervezők, a rezidens DJ Ernő Piaf, péntek este Henderson Dávid és Tóth Dávid duója játszik, szombat este pedig Kullai Timi zongorázik.

Téli ízek, vendégséfek, régiós éttermek és top termelők várják az érdeklődőket: már a Hold utcai bejárat előtt vodkabár, kávépiaggio, bográcsban halászlé fogadja az érkezőket.
Bent a földszinten közösségi standon készítik a piaci ételeket a meghívott éttermek és séfek, s persze a galérián is mindenki nyitva lesz! A vendégtermelők közös standján is remek kóstolnivalókat találunk majd, akárcsak a helyi üzletek pultjainál!


Igazi nyüzsgő, késő estébe nyúló evőnapokra számíthatnak a résztvevők, izgalmas fogásokkal, sok pezsgővel, zenével és garantáltan jó hangulattal, sőt, a hideg miatt sem kell aggódni ‒ írják hivatalos Facebook-oldalukon a szervezők.
A belépés ingyenes, a vásárlás készpénzzel történik a standoknál és az üzletekben.

Most adásban
Téma: Az aacheni-szerződés - a német-francia együttműködési tengely – Molnár Tamás kutató, Külügyi és Külgazdasági Intézet
Ezt követő adásaink